• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Mardin'e yakışır bir terminal yapılacak

Mardin'e yakışır bir terminal yapılacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2002'de 20 bin olan yolcu sayısının 2010'da 300 bine çıkmasıyla Mardin'e yakışır bir terminal yapılacağını belirtti.

Mardin'e yakışır bir terminal yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2002'de 20 bin olan yolcu sayısının 2010'da 300 bine çıkmasıyla Mardin'e yakışır bir terminal yapılacağını belirterek, '33 bin 500 metrekare alanı olacak. 6 uçak aynı anda park edebilecek. Bu terminal yapıldıktan ve pist açıldıktan sonra Mardin Havaalanı, Mardin Havalimanı olacak. Böylece yurt dışına da seferler yapılacak' dedi.

Bakan Yıldırım, Mardin Havaalanı'nın pist açılışı ve yeni terminal binası temel atma törenine katıldı. Yıldırım, yaptığı konuşmada, Mardin'e 5 milyon ziyaretçinin gelmesi için gerekeni yapacaklarını bildirerek, böylece Mardin'in gerçek değerini bulacağını söyledi. Bakan Yıldırım, göreve geldiklerinde Mardin'de 28 kilometre bölünmüş yol olduğunu, 9 yılda Mardin'e 212 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerine dikkati çekti.

2002 yılında 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu, 1700 kilometre otoyol
bulunduğunu, şehir giriş çıkışlarına yapılan iki gidiş iki gelişli yolların olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, 6 ilde olan bölünmüş yolun bugün 74 il arasında olduğunu kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardinlilere selamını getirdiğini söyleyen Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın 8 Mart'ta Dünya Kadınlar Günü'nde Mardin'e geleceğini ve Dünya Kadınlar Günü'nü buradan kutlayacağını bildirdi.

'MARDİN'E YAPILAN YATIRIMIN TUTARI 2 KATRİLYON'

Bakan Yıldırım, yelkovanla akrebin ayrı tarafa döndüğü Mardin'de artık yelkovan ile akrebin aynı tarafa döndüğünü, TOKİ'nin sağlık, eğitim ve ulaştırma hizmetlerinin kente geldiğini, yapılan yatırımların tutarının 2 katrilyon lira olduğunu belirtti.

Mardin'e yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Bakan Yıldırım, Mardin, yapılan yatırımlarla bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday olduğunu kaydetti. Yapılan yatırımlarla Mardin'in istihdam ve üretim alanlarında yeni bir imkana kavuşacağını ve yeni bir döneme gireceğini anlatan Yıldırım, havayollarıyla ilgili çalışmayla 2002 yılında 20 bin olan yolcu sayısının 2010 yılına 300 bine çıktığına dikkati çekti.

Yolcu sayısının artması üzerine Mardin'e yakışır yapılacak terminalin 33 bin 500 metrekare alanı olduğunu belirten Yıldırım, '6 uçak aynı anda park edebilecek. Size bir müjde veriyorum. Bu terminal yapıldıktan ve pist açıldıktan sonra Mardin Havaalanı, Mardin Havalimanı olacak. Böylece yurt dışına da seferler yapılacak. Avrupa'dan dünyanın başka yerlerinden charter seferleri Mardin'e gelebilecektir' dedi.

Türkiye'deki dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdüklerini söyleyen Bakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:
'Etrafta bulunan ülkeler Türkiye'nin katettiği gelişmeyi gıptayla izliyor. Meslektaşlarımıza yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yap, dediğimizde bize, bakan bir yanlışlık olmasın, 200 kilometre olmasın, sıfır hatası yapmış olmayasınız, diyorlardı. Halep oradaysa arşın Mardin'de. İşte 9 yıldır 15 bin 500 kilometrelik bölünmüş yol dünya rekorudur. 80 yılda 6 bin kilometreyi yapan bir ülkede, 9 yılda 15 bin 500 kilometre bunun üzerine yol yapan ülke var. Ülkenin kapanan yollarını da ülkenin kara bahtını da
aydınlık yarınlara doğru açıyoruz.'
Mardin'e yapılan bu havaalanın Mardin'in bir üst lige çıkması anlamına geldiğini ifade eden Yıldırım, havalimanı gelişen ilin ziyaretçisinin, bilinirliğinin ve yatırımlarının artacağına işaret etti.

Bakan Yıldırım, daha sonra kendisine iletilen notlara bakıp, sokaklardaki kazılardan gelen şikayetler üzerine Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'na, 'Bu sana söyleniyor. Biran önce toparlayalım, milleti perişanlıktan kurtaralım. Desteğe ihtiyaç varsa desteğe hazırız' diye konuştu.

Mardin Havaalanı'ndaki 36 metre olan pistin 60 metreye çıktığını vurgulayan Yıldırım, dünyanın en büyük uçağının bile buraya inebileceğini, yeni yapılan terminalinde fiyakalı hale geldiğini söyledi. Yıldırım, 'Pisti, terminali 75 trilyon. Helal olsun, isterse 100 trilyon olsun. Mardin'in, Mardinlilerin canı sağ olsun. Ülkemizde bolluk ve bereket var. Kaynak da var, hizmetler de tıkır tıkır yürüyor. Havaalanı olan her ilde, terminalleri ve pistleri yeniliyoruz. Onun için dünyada havacılık birer ikişer artarken, Türkiye'de katlanarak gidiyor' şeklinde konuştu.

Türkiye'de 2002'de 33 milyon kişi olan hava yoluyla seyahatin bugün 118 milyon kişiye çıktığını bildiren Yıldırım, sadece iç hatlarla 8,5 milyon vatandaş uçakla seyahat ettiğini ve 25 havaalanının açık olduğunu söyledi. Şimdi 47 havaalanının açık olduğunu bildiren Yıldırım, '58 milyon vatandaş seyahat ediyor. Havayolu halkın yolu oldu' dedi.

Yeni yapılacak terminalin 2013 Kasım ayında açılışının yapılacağını, bu tarihin geç olduğunu dile getiren Yıldırım, İkiz İnşaat ve Sigma İnşaat ortaklarından Ayhan Ceylan ve Murat Sakıcı'yı ile DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve otobüs şoförü Abdullah Arı ile emlakçı Adnan Demir'i şahit olmaları için sahneye davet etti. Daha sonra işi yapan şirket ortaklarına 2013 Kasım ayını biraz daha öne çekmelerini isteyen Yıldırım, yeni terminal binasının 2013 Haziran ayında bitirilmesi için söz aldı. Pist açılışını
yapan Bakan Yıldırım, yeni terminal binasının temelinin atılması için de butona bastı. Daha sonra Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, havaalanı gezdi.
 

yldrm02.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim