• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Marmara Denizi'nde iki hücumbot çarpıştı

Marmara Denizi'nde iki hücumbot çarpıştı
Marmara Denizi açıklarında bir askeri botun kaza yaptığı belirtildi. Kazada 8 askerin yaralandığı ifade edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük  Donanması'na bağlı 'TCG Bora' ve 'TCG Atak' hücumbotları, "Deniz Yıldızı" tatbikatına hazırlandıkları sırada Çınarcık açıklarında çarpıştı. Kazada 8 kişi yaralandı.

Önümüzdeki ay yapılması planlanan "Deniz Yıldızı" tatbikatı hazırlıkları için Gölcük Donanma Komutanlığına bağlı savaş gemilerinin iştirakiyle Yalova açıklarında hazırlık tatbikatı yapıldı. Tatbikat esnasında yakın geçiş ve transfer manevrası yapmak isteyen 'TCG Bora' ve 'TCG Atak' isimli hücumbotlar çarpıştı. İki hücum botun çarpışmasıyla botlarda bulunan askerlerden 8'i yaralandı.

Olay sırasında yaralanan 8 askeri personel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bot ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahlisiye Bot İstasyonu’na getirildi. Buradan ambulanslara alınan yaralılar, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı personelin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan İstanbul açıklarında askeri tatbikat esnasında iki hücumbotun çarpışmasının ardından, Yalova'nın Çınarcık ilçesi açıklarında hareketlilik yaşanıyor.

Çınarcık açıklarında bir savaş gemisi ve helikopterin beklediği görülürken, bölgede hareketlilik devam ediyor. Bu arada olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın ardından, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner de TCG Tufan hücum botu ile kaza yerine gitti.

yaraliasker.jpg

yaraliasker1.jpg

yaraliasker2.jpg

yaraliasker4.jpg

yaraliasker5.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim