• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Marmaris'e gümrük kapısı açılması önerisi

Marmaris'e gümrük kapısı açılması önerisi
Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris'e ikinci gümrük kapısı açılması önerisini desteklediklerini bildirdi.

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris'e ikinci gümrük kapısı açılması önerisini desteklediklerini bildirdi.

Başkan Ayyıldız, Marmaris Belediyesi'nin eski Gümrük İskelesi'ni yenileyerek buraya yeniden gümrük kapısı açılmasına yönelik projesiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, atılan bu adımın esnafı sevindirdiğini kaydetti. Şükrü Ayyıldız, ilçeye katkısı olacağına inandıkları gümrük kapısı projesini oda olarak desteklediklerini söyledi.

Marmaris'te turizmin Rodos Adası'ndan günübirlik gelen teknelerle başladığına işaret eden Şükrü Ayyıldız, "O dönemler esnafımız bu tekneler sayesinde iyi para kazanıyordu. Açılacak yeni gümrük kapısıyla bu imkanı yeniden yakalama şansımız olursa, Marmaris esnafı ihya olur. Eski gümrük kapısının yeniden açılmasının esnafa mutlaka katkısı olacaktır" dedi.

Aynı zamanda Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı da olan Ayyıldız, ilçenin ekonomik açıdan eski parlak günlerine dönebilmesi için bu tür projelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi ise ikinci bir gümrük kapısının, faydalı olup olmayacağı konusunda henüz net bir fikirlerinin olmadığını dile getirdi.

İlçeye faydalı olacak her türlü projeye destek olacaklarına anlatan Mengi, "Marmaris'e kazanç sağlayacak bir şeye 'Hayır' demek gibi bir lüksümüz yok. Ancak açılmak istenen gümrük kapısı ile diğerinin arasındaki mesafe çok kısa. 500 metre arayla iki kapının olmasını pek sağlıklı görmüyorum. Faydalı olacağı konusunda ikna olursak, projenin içinde yer alır ve elimizden gelen desteği sağlarız" diye konuştu.

Mengi, yeni bir gümrük kapısı açılması için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğini hatırlattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim