• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Marmaris'te firardaki 11 darbeci asker 3 gemi ile aranıyor

Marmaris'te firardaki 11 darbeci asker 3 gemi ile aranıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast yapmak isteyen ve yakalanamayan askerler didik didik aranıyor. Darbeci askerlerin Yunanistan'a kaçma ihtimali üzerine Deniz Kuvvetlerine ait 3 gemi sınır hattında arama yapıyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden kalan son 11'ini arama çalışmaları devam ediyor. Akyaka ve Şirinköy mahalleleri ile Domuzbelen mevkisinde yoğunlaştırılan arama çalışmalarına komando, jandarma ve özel harekat polisleri olmak üzere yaklaşık 600 kişi katılıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele düzenlenen saldırıya katıldığı belirtilen 11 askerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Darbeci askerlerin yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Ula ilçesine bağlı Akyaka ve Şirinköy mahalleleri ile Domuzbelen mevkisinde ormanlık alanda yoğunlaşan arama çalışmalarına, bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve Muğla Jandarma Komutanlığından 300 komando, 200 jandarma, 100 özel harekat polisi, 6 helikopter, 3 uçak ve bir insansız hava aracı katılıyor.

Belirlenen mevkilerde durdurulan araçlarda polis ekipleri tarafından arama yapılırken, aranan darbeci askerler Şükrü Seymen, İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Ergün Şahin, Enes Yılmaz, Muammer Gözübük, Murat Köse, Muhammet Burak İpek, Burkay Karatepe, Mehmet Demir ve Bahadır Sagun'un fotoğrafları yardımcı olmaları amacıyla vatandaşlara gösteriliyor.

Sahil güvenlik botları da Simi Adası ile Bozburun ve Datça koylarını denizden ısıya duyarlı kameralarla tarıyor. Askerler, koylarda mayın dedektörleriyle de arama yapıyor. Darbeci askerlerin Yunanistan'a kaçma ihtimali üzerine Deniz Kuvvetlerine ait 3 gemi de sınır hattında arama çalışması yürütüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim