• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mavi Marmara askerleri korunacak

Mavi Marmara askerleri korunacak
İsrailli subayların, Mavi marmara gemisi operasyonunda yer alan asker ve subayları korumak için hukuki önlemler aldığı ileri sürüldü.

Türkiye'nin, Mavi Marmara baskınına katılan İsrailli askerlerin isimlerin alınmasından sonra iddianamelerin ilgili mahkemelere gönderileceği yönündeki açıklaması, İsrail'de yankı buldu. Jerusalem Post gazetesi, üst düzey İsrailli subayların, filo operasyonunda yer alan asker ve subayları korumak için hukuki önlemler almakta olduklarını söylediklerine dikkat çekti.

Jerusalem Post, Türk basınında yer verilen, Ankara'nın 'filo baskınına katılan İsrailli askerler hakkında hukuki işlemleri başlatacağı' yönündeki bilgelere işaret ettiği haberinde "Üst düzey subaylar, Mavi Marmara'yı durdurma operasyonunda yer alan asker ve subayları korumak için hukuki önlemleri almakta olduklarını söylediler" diye yazdı.

İsrail ordusu ve Adalet Bakanlığınca geçen yılın Eylül ayında yayımlanan BM Palmer Raporu'nu incelemek üzere ortak bir hukuk ekibini kurduğunu kaydeden JPost, söz konusu ekibin, raporunun hukuki sonuçlarını ve askerlere yönelik olası koruma yollarını değerlendirdiğini kaydetti.

Haberde Palmer Raporu'nun, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı haklı çıkartırken filo operasyonunu sert dille eleştirdiği, baskının yol açtığı can kaybını ise "kabul edilemez" olarak nitelediği anımsatıldı. Gazete şunları da yazdı:

"Üst düzey bir İsrailli subay, Palmer Raporu yayınlandığında raporun, potansiyel olarak, gemiye çıkan komandoların yanısıra o dönemde donanma komutanı olan Amiral Eliezer Marom ve Genelkurmay Başkanı olan General Gabi Ashkenazi dahil, operasyondaki rolleri nedeniyle üst düzey subaylara karşı davaların açılması için temel oluşturabileceğini söylemişti."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim