• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mavi Marmara 'hastane gemi' olacak

Mavi Marmara 'hastane gemi' olacak
İHH Başkan Vekili Kutluay, Mavi Marmara gemisini hastaneye çevirmek istediklerini söyledi.

Mavi Marmara 'hastane gemi' olacak

Türk Hava Yolları'nın TC-JDN kuyruk tescilli, Airbus A340-313X tipi ve Adana isimli uçağıyla 02.30 sıralarında Somali'den Ankara aktarmalı İstanbul Atatürk Havalimanı'na aileleri ile birlikte gelen 14 Somalili çocuk, apronda bekletilen ambulaslarla tedavi görecekleri hastaneye götürüldü. Türk Hava Yolları (THY), İHH İnsani Yardım Vakfı ve TİKA'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında tedavileri gerçekleştirilmek üzere İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, çeşitli özel hastaneler ve sağlık merkezlerinin ambulansları ile Esenler'de bulunan Avicenna Hastanesi'ne götürülen Somalili çocuklar, tedavilerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine geri götürülecek.

SAĞLIK PERSONELİNİN BEBEK SEVGİSİ...

Çocukları, tedavi görecekleri hastanelere götürmek üzere havalimanına gelen sağlık personeli, onlarla yakından ilgilendi. Sağlık personelinin çocuklara karşı olan şefkatli tavırları kameralara yansıdı. Öte yandan Kimse Yokmu Derneği de aynı uçakla 49 Somalili genci eğitimi için İstanbul'a getirdi.

HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

Somalili çocuklar, havalimanından ambulanslarla saat 03.30 sıralarında Avicenna Hastanesi'ne getirildi. Yaşları 3 ile 6 arasında değişen çocuklara 13 refakatçi eşlik etti. Hasta çocuklar aileleriyle birlikte daha önce hazırlanan hasta odasına alındı. Hastane önünde yaptığı açıklamada Somaliden getirilen çocuklarla ve tedavileriyle ilgili bilgi veren İHH Başkan Vekili Yaşar Kutluay, "14 çocuk ile 13 refakatçiyi uçakla İstanbul'a getirdik. İnşallah bu çocuklar tedavilerinin ardından sağ salim ülkelerine dönecek. Bu çocukların tedavilerinin ardından, zor durumda olan başka çocukları da tedavi amacıyla getirmeyi planlıyoruz" dedi.

MAVİ MARMARA HASTANE GEMİ OLACAK

Öte yandan Mavi Marmara gemisini hastane gemi olarak kullanmayı planladıklarını da kaydeden Kutluay, Mavi Marmara'yı Somali'ye göndermeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

mavi-marmara.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim