• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mavi Marmara tekrar BM gündeminde

Mavi Marmara tekrar BM gündeminde
BM Genel Sekreteri tarafından oluşturulan Soruşturma Paneli, bugünden başlayarak Türkiye ve İsrail'in görüşlerini sözlü olarak alacak.
Mavi Marmara tekrar BM gündeminde

İsrail'in, dokuz Türk'ün ölümüne yol açan, Mavi Marmara gemisine baskınını soruşturmak amacıyla BM Genel Sekreteri tarafından oluşturulan Soruşturma Paneli, yarından başlayarak Türkiye ve İsrail'in görüşlerini sözlü olarak alacak. Türkiye'nin ulusal "Temas Noktası" olarak görev yapan Büyükelçi Mithat Rende'nin Panel'in çağrısı üzerine ABD'ye gittiği öğrenildi.

BM Soruşturma Paneli, 26-27 Nisan günlerinde Türkiye ve İsrail'i dinleyeceği belirtiliyor. Panel'in çağrısı üzerine ABD'ye giden Büyükelçi Rende'nin Türkiye'nin görüşlerini ileteceği ve panel üyelerinin sorularını cevaplayacağı ifade ediliyor.

Bu arada, BM Paneli, İsrail'e de benzer bir çağrı yaptı. Ancak, şu an itibariyle panelde İsrail'i kimin temsil edeceğine ilişkin kesin bir bilgi bulunmadığı kaydedildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nda bu konuya ilişkin bazı hukuk uzmanları görevlendirilmişti.

Daha sonra BM Paneli, görüş ve önerilerini içeren raporunu Genel Sekretere sunacak. Ancak önce Panel üyelerinin raporun içeriği konusunda aralarında mutabakata varmaları gerekeceğine dikkat çekiliyor.

Türkiye ve İsrail'in birer temsilcisinin bulunduğu Panel'de Türkiye, emekli Büyükelçi Özdem Sanberk tarafından temsil ediliyor.

31 Mayıs 2010'da meydana gelen kanlı baskına ilişkin olarak hem Türkiye'de, hem de İsrail'de iç soruşturmalar yapılmıştı.

İsrail'in raporunun içeriğini kamuoyuna duyurması üzerine Türkiye de nihai raporu, geçen Şubat ayında açıklamıştı.

Bu arada, İsrail medyasınca BM Paneli'nin raporunu yayımlamasının ardından Mavi Marmara olayıyla büyük darbe vurulan Türkiye-İsrail ilişkilerindeki onarım sürecinin başlayabileceği değerlendirmeleri yapılmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim