• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mc Kinsey’e THY için sözleşme onayı yok

Mc Kinsey’e THY için sözleşme onayı yok
THY’nin özelleştirilmesi için seçilen Mc Kinsey’e ÖİB’den onay çıkmadı. Danışmanlık işini İdare’nin içinde kurulacak özel bir birim yapacak.

 

Türk Hava Yolları’nın (THY) kamuya ait yüzde 49.12 hissesinin özelleştirme sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. Özelleştirme kapsamında seçilen ve Borsa’ya açıklanan Mc Kinsey Danışmanlık ile yapılması beklenen danışmanlık sözleşmesine onay çıkmadı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), sözleşmeyi imzalamadığı için Mc Kinsey görevine başlayamadı. THY’nin mali denetimini yapma, sektörel gelişmeleri izleme gibi konularda danışmanlığını yapmak üzere İdare içinde özel bir birim kurulacak. Mc Kinsey’in vereceği hizmeti yapacak olan bu birim, uluslararası havacılıktaki gelişmeleri takip edecek.
 
Denetim görevi yapacak
 
Özelleştirme görevi olmayacak birim aracılığıyla denetim görevi de yapılacak. Söz konusu gelişmeyi değerlendiren Maliye kaynakları, kamuoyuna yansıyan ‘THY özelleştirilecek’ haberlerinin önüne geçileceğini ve borsada yanlış yönlendirilmelerin engelleneceğini söylediler.
 
ÖZEL SEKTÖR DANIŞMANLIĞI BİTTİ
 
Dünyada çok sayıda şirkette denetim ve danışmanlık yapan ABD’li Mc Kinsey’in sözleşmesinin imzalanmamasıyla 1990’dan itibaren yürütülen özel danışmanlık hizmeti de bitmiş oldu. ÖİB bünyesinde yürütülecek danışmanlık hizmetinin ardından özelleştirme sürecinin ne zaman başlayacağının netlik kazanması gerekiyor. Özelleştirmede düğmeye yeniden basılması halinde yine ünlü uluslararası bir danışmanlık şirketinden hizmet alımı yapılabileceği belirtiliyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim