• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

MEB, engellilere e-randevu hizmeti başlattı

MEB, engellilere e-randevu hizmeti başlattı
Milli Eğitim Bakanlığınca, özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin rehberlik ve araştırma merkezlerine gitmeden, internet üzerinden e-randevu alabilmelerine olanak sağlayan yeni bir sistem hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin rehberlik ve araştırma merkezlerine (RAM) gitmeden internet üzerinden elektronik randevu (e-randevu) alabilmelerine olanak sağlayan yeni bir sistem hayata geçirildi.

Bakanlığın "http://ramdevu.meb.gov.tr internet" adresinden ve e-devlet üzerinden de hayata geçirilen sistemden 350 binin üzerinde engelli bireyin yararlanması öngörülüyor.

MEB Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilal Tırnakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa engellilik tanımlaması yapılan bireylerin, raporlarını yenilemek için RAM'lara gitmeden önce, internet üzerinden hangi tarih ve hangi saatte randevu alabileceklerini gösteren yeni bir sistemi hayata geçirdiklerini bildirdi.

MEB'in "http://ramdevu.meb.gov.tr" internet adresinden hizmete girdiğini belirten Tırnakçı, yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan sistemden bugüne kadar 85 bin engelli bireyin randevu aldığını aktardı. Bu kullanıcı sayısının hizmetin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Tırnakçı, randevu alan engelli bireylere, randevu gün ve saatlerinin cep telefonlarına mesaj olarak gönderildiğini söyledi.

RAM'lardaki randevu hizmetinin e-devlet entegrasyonunun da birkaç gün önce gerçekleştirildiğini anlatan Tırnakçı, "MEB'in hayata geçirdiği e-randevu hizmetinden, Türkiye'de bulunan toplam 231 RAM'dan 350 bin engelli bireyin yararlanmasını öngörüyoruz" dedi.

Tırnakçı, yeni sistem sayesinde engellilerin randevu almak için RAM'lara gelmesine gerek kalmayacağını, bu şekilde onlara büyük bir kolaylık sağlanacağını kaydetti.

Bilal Tırnakçı, entegrasyon tamamlandığında, velilerin artık raporlarını yanlarında taşımak zorunda kalmayacaklarını, RAM'ların elektronik olarak engellilerin raporunun geçerlilik süresini ve kodunu takip edebileceğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim