• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Memura 10 kuruşluk zam AİHM'lik oldu

Memura 10 kuruşluk zam AİHM'lik oldu
Kamu-Sen, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nda, memurların fazla çalışma ücretlerine yapılan 10 kuruşluk zammı AİHM’e taşımaya hazırlanıyor.

Memura 10 kuruşluk zam AİHM'lik

Kamu-Sen, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nda, memurların fazla çalışma ücretlerine yapılan 10 kuruşluk zammı AİHM’e taşımaya hazırlanıyor.

Kamu-Sen, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nda, memurların fazla çalışma ücretlerine yapılan 10 kuruşluk zammı, “kamu çalışanlarının alın terini gasp etmek” anlamına geleceği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşımaya hazırlanıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş yaptığı yazılı açıklamada, 2012 bütçe tasarısında memurların fazla çalışma ücretlerine, hükümet tarafından 10 kuruş zam yapıldığını ve böylelikle şu an 1.25 TL olan fazla mesai ücretinin 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren 1.35 TL olacağını söyledi.

Yokuş, vergi kesintileri yapıldıktan sonra ise memurun eline geçecek olan fazla mesai ücretinin yaklaşık 1 TL’yi anca bulduğunu ve fazla çalışan memura karşılığında 1 TL vermenin “emek hırsızlığı”ndan başka bir şey olmadığını iddia etti.

-“HÜKÜMET BU AYIPTAN BİR AN ÖNCE KURTULMALI”-

Dünyadaki hiçbir çağdaş toplumda; 1 saat fazladan çalışmanın bedelinin 1 TL olarak ödenmeyeceğini söyleyen Yokuş, “Hükümet bu ayıptan bir an önce kurtulmak yerine; verilen 10 kuruşluk zammı kamu çalışanlarına yapılmış bir lütuf olarak yansıtmaya çalışmaktadır. Ek ödemeleriyle beraber ortalama bin 400 TL maaş alan memurların, hafta içi bir gün normal mesai saatleri 8 TL’ye gelmektedir. Buna rağmen, fazla çalışma yaptıklarında mesai ücreti olarak belirlenen rakam oldukça komiktir” dedi.

Yokuş, kamu işçileri başta olmak üzere sigortalı çalışanların, fazla çalışma yaptıkları zaman normal çalışma saati ücretlerinin hafta içi yüzde 50; hafta sonu ise yüzde 100 oranında mesaisini alırken memurlara 1 TL ücret verilmesinin son derece adaletsiz bir tutum olduğuna dikkat çekti.

-10 KURUŞLUK ZAM AİHM’E GÖTÜRÜLECEK-

10 kuruşluk mesai zammının, kamu çalışanlarının alın terini gasp etmek anlamına geleceğini öne süren Yokuş, “Fazla mesailer konusunda diğer bir haksızlık cephesi de, memurların çalıştıkları kurumun insafına bırakılmış olmalarıdır. Mesai konusunda, kamu kurumları arasında ciddi farklılıklar söz konusudur” dedi.

Yokuş, artık hükümetin bu adaletsizliğe dur diyeceğine inanmadıklarını belirterek, hükümetin memurların fazla mesai ücretlerindeki tavrını sürdürmesi halinde konuyu AİHM’e götüreceklerini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim