• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Mermi Tren Hyperloop ilk testinde başarılı oldu

Mermi Tren Hyperloop ilk testinde başarılı oldu
Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk’ın ulaşım sorununa çözüm olması için geliştirdiği yüksek hızlı tren rüyası artık gerçek oluyor. Hyperloop adının verildiği yüksek hızlı tren ilk testinden başarı ile geçti.

Türkçesiyle hız yuvarı, yani Hyperloop'un ilk testi ABD Nevada'daki bir çölde yapıldı. Upuzun bir tüpün içinde, yastık işlevi görecek hava tabakası üzerinde, çok büyük hızla ilerleyecek kapsüllerin hayal edilmesiyle başlayan Hyperloop, ilk testinde 187 kilometre hıza 1.1 saniyede ulaşmayı başardı.

Üst düzey ray ötesi sistem tamamlandığında saatte 1300 kilometre hıza çıkabilecek. Las Vegas'ın kuzeyindeki testte konuşan Hyperloop CEO'su Rob Lloyd "O gerçek! O şimdi oluyor" dedi.

Enerjisini doğrudan güneşten alan Hyperloop sonuçlandığında Los Angeles ve California arasındaki 610 kilometrelik yol yarım saate inecek. 'Hyperloop' kabinlerinde seyahat edecek yolcular, yer çekiminin etkisi bakımından kendilerini hızlı trenden çok uçakta gibi hissedecek.

Hyperloop yöneticileri, projenin beş yıl içinde hayata geçmesini umuyor. Hız yuvarının 2019'da kargo yüklerini, 2021'de de insanları taşıması bekleniyor. Hyperloop kullanmak isteyenler 20 dolara yolculuk yapabilecek.

Amerikalı ünlü girişimci Elon Musk, sese yakın hızda ilerleyen ulaştırma sistemi 'Hyperloop' projesini 2013 yılında duyurmuştu. Musk, SpaceX, Tesla ve PayPal'ın yaratıcısı.

Üç yıl önce yaptığı açıklamada projenin 6 milyar dolara mal olacağını söyleyen Musk, kısa mesafelerde Hyperloop sisteminin uçaktan daha hızlı olacağını, zira uçağın yükselmesi ve alçalması sırasında kaybedilen zamanın kazanılacağını vurgulamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim