• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Mersin Türkiye'nin ilk 10 OSB'si içine girdi

Mersin Türkiye'nin ilk 10 OSB'si içine girdi
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'nin ilk 'lojistik merkezi'nin Mersin'e kurulacağını ifade ederek, “Henüz yasası olmayan bir proje olarak öne çıkan 'Mersin Lojistik Merkezi', bir model olarak diğer illerin de önünü açacak”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'nin ilk 'lojistik merkezi'nin Mersin'e kurulacağını ifade ederek, “Henüz yasası olmayan bir proje olarak öne çıkan 'Mersin Lojistik Merkezi', bir model olarak diğer illerin de önünü açacak” dedi.

Mersin'de hayata geçirilen yatırım ve ekonomi alanındaki gelişmelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Aşut, kentin Türkiye'nin ilk serbest bölgesine sahip olmasına rağmen, bugün gelinen noktada Mersin Serbest Bölgesi'nin istenilen düzeyde olmadığını vurguladı.

Aşut, “Ülkemizin iş hacmi göz önüne alındığında Mersin Serbest Bölgesi, kentin istihdam süngeri olarak ön plana çıkıyor. Öte yandan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) krizde bile üretime devam ederek, Türkiye'nin ilk 10 OSB'si içine girdi.

MTOSB, sürekli büyüyen yapısıyla da yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Tüm bunların yanında Türkiye'nin en büyük ikinci limanı olarak öne çıkan Mersin Limanı'ndaki iş hacmi ise rekor kırıyor” dedi.

Mersin'in, Türkiye'de belirlenen ulusal politikaların önünde ilerlediğini savunan Aşut, bu noktada da kentte orta ve yüksek teknolojiye geçilmesine yönelik kararınsa, bir 'devlet stratejisi'nin oluşumuna da örnek olduğunu kaydetti. Şerafettin Aşut, “Kentimizin bilişim, elektronik ve medikal Ar-Ge yapan Teknopark'ına, bu yıl yine Türkiye'de bir ilk olacak olan Tarım-Gıda Teknopark'ı eklenecektir.

Artık son aşamasına gelinen ve Türkiye'de bir ilk olacak olan Mersin Lojistik Merkezi de Türkiye'de henüz yasası olmayan bir projedir. Mersin Lojistik Merkezi, bu kentin çabalarıyla bir yasaya kavuşacak ve model olarak diğer illerin de önünü açacaktır" ifadesini kullandı.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim