• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Mert Mildon: Miller Holding’in Afrika yatırımları devam edecek

Mert Mildon: Miller Holding’in Afrika yatırımları devam edecek
Mert Mildon, “Miller Holding olarak Çanakkale’den kilometrelerce uzakta Senegal’de yatırım yapıyoruz.

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, Miller Holding’in Afrika açılımının 2017 yılında da süreceğini söyledi. Mert Mildon, “Miller Holding olarak Çanakkale’den kilometrelerce uzakta Senegal’de yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlar bizim için başlangıç niteliğinde olacak, bundan sonra bir ayağımız Afrika’da olacak” diye konuştu. Mert Mildon, Senegal’de yaptıkları yatırımların bu yıl içinde tamamlanmasını planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

DALLARIMIZ KİLOMETRELERCE ÖTEYE UZANIYOR

1947 yılında Çanakkale’de kurulan Miller Holding’in artık uluslararası bir marka haline geldiğini söyleyen Mert Mildon “Kökleri Çanakkale’de olan Miller Holding dallarını ise, Çanakkale’den kilometrelerce öteye uzatmayı başardı” dedi. Miller Holding’in yurtdışında yatırım yapma sürecinin, Türk firmalarının yurtdışında nasıl tanındığını gösterme açısından da önemli bir tecrübe olduğunu söyleyen Mert Mildon, “Türk firmalarımız, Türk müteahhitlerimiz çok başarılı işlere imza atmışlar” dedi. Türk şirketlerinin zor şartlarda dahi pes etmeden işlerine sarıldıklarını ve zamanında söz verdikleri işleri tamamladıklarını söyleyen Mert Mildon, “Bu algının oluşması sonucu, dünyanın dört bir yanında Türk firmalarımıza devasa yatırımlar emanet ediliyor. Bir projede Türk firması varsa, o işe otomatikman güven de oluşuyor. Bunlardan birinin de Miller Holding imzasını taşıyor olması, bizim için bir gurur vesilesi olur” dedi.

DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN BÖLGELERİNDEN

Yatırım için Afrika’yı seçmelerinin birçok nedeni olduğunu belirten Mert Mildon, dünyanın artık yeni gelişme bölgeleri bulunduğunu ve Afrika’nın da artık bu kapsamda değerlendirildiğini söyledi. Afrika’ya yapılacak her yatırımın katlanarak geri döneceğine inandıklarını vurgulayan Mert Mildon, “Bu kadar zengin doğal kaynakları olan, genç nüfusu olan bir kıtanın bunca yıl sıkıntı yaşamasının, açlıkla, felaketlerle anılmasının nedeni; aslında Batı’nın politikaları. Ancak Afrika da artık kabuğunu kırmaya başladı” dedi.

ALTERNATİF PAZARLARA AÇILIM GEREKİYOR

Bu nedenle Afrika pazarını gelip geçici görmediklerini ve hem Senegal’de, hem de diğer Afrika ülkelerinde başarılı işlere imza atmak istediklerini ifade eden Mert Mildon, “Yolumuz uzun ve yorucu. Ancak şimdiye kadar ne çok kolay oldu ki. Biz  ‘Başarının yüzde 99’u çalışmak, yüzde 1’i dehadır’ sözüne inanarak faaliyet gösteren bir holdingiz” dedi. Bu nedenle de şikayetleri ve olumsuzlukları minimum düzeyde tuttuklarını, detaylı bir planlama yaptıklarını ve Miller Holding’in Afrika’daki çalışmalarına omuz veren tüm mensuplarıyla birlikte insanüstü bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Mert Mildon şunları söyledi:

“Kimse de şikayetçi değil. Çünkü biliyoruz ki, ortaya çıkan eser hepimizin ortak çalışması olacak. Bu nedenle en küçük detaylara dahi dikkat ederek, estetiğe de gereken özeni göstererek devam ediyoruz. İstiyoruz ki, bu yatırımın Miller Holding tarafından yapıldığı, bir Türk firmasının hassasiyetleriyle inşa edildiği herkes tarafından fark edilsin. Yeni ve alternatif pazarlara, artık daha çok yönelmemiz gerekiyor. Bu anlamda Afrika kıtası yatırım yapmak isteyen Türk firmaları için büyük bir potansiyel taşıyor.”
 

PLANLANDIĞI GİBİ TAMAMLANACAK

 Senegal’de hal ve lojistik merkezi inşaatını üstlendiklerini söyleyen Mert Mildon, planlanan takvimin 2017 sonbaharında her iki yatırımın da tamamlanması olduğunu söyledi. Ancak işlerinin bu iki merkezin tamamlanmasıyla sona ermeyeceğini ifade eden Mert Mildon, 2017 sonbaharından sonra da projenin ikinci aşamasının başlayacağını belirtti. “Afrika’da bize durmak yok” diyen Mert Mildon, “Aslında yıllar öncesinde babam Turhan Mildon’un Çanakkale’de tohumlarını attığı Miller Holding’in bayrağını, başka yerlerde de dalgalandırmak fikri uzun süredir aklımızda vardı” dedi. Bu nedenle bir süredir yurtdışındaki yatırım fırsatlarını incelediklerini söyleyen Mert Mildon, Afrika kıtasını da yoğun bir araştırma sonucunda belirlediklerini ifade etti.

 

TÜRKİYE’DE DE BOŞ DURMAYACAĞIZ

Uzun süredir yürüttükleri birçok çalışmanın 2017 yılında tamamlanacağını bu nedenle de boş duracak tek bir dakikaları bile bulunmadığını söyleyen Mert Mildon, “Miller Holding bu yıl itibariyle 50. yılını kutlayacak, ayrıca yurtdışına açılma çalışmaları kapsamında Afrika’daki yatırımlarımızın ilk meyvelerini alacağız” dedi. Türkiye’de de konut alanına yöneldiklerini ve oldukça güzel sonuçların ortaya çıktığını vurgulayan Mert Mildon, “Çanakkale’de konut projeleri yaptık ve çok güzel geri dönüşler aldık. Ayrıca İstanbul’da  konut projelerimizi görücüye çıkarmaya hazırlanıyoruz” dedi. Mert Mildon, “Kısaca Miller Holding olarak, bu yılın 365 gününü yatırım ve üretimle doldurmak için oldukça dolu bir ajandamız var” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim