• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Metro Hattındaki Evlere Fazla Vergi!

Metro Hattındaki Evlere Fazla Vergi!
Hükümetin servis araçlarının kaldırılması fikriyle öne çıkan metrolar, İstanbul ’da yapılacak olan uluslararası forumda tartışılacak. Uzmanlar forumda, metronun geldiği bölgelerde değeri artan konutlardan fazla vergi alınması fikrini gündeme getirecek

Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, metrolarla ilgili İngiltere örneğini vererek, “İngilizler metroyu götürmeden önce o bölgedeki tüm araziyi satın alıyor. Orada yatırım yaparak daha sonraki metro projelerinin finansmanını sağlıyor” dedi. Türkiye ’nin metro yatırımlarına devam etmesi için böyle bir modele ihtiyaç olduğunu dile getiren Tuncer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Finans sorununa çözüm

“Örneğin bir evin değeri metro gelince 300 bin liradan 400 bin liraya fırlıyor. Bunun için evden daha fazla vergi alınması gerekiyor. Forumda bu düşünceyi somut olarak gündeme getireceğiz.

İngiltere ’deki bu modelin forumda tartışılmasını istiyoruz. Metronun ve yan sanayi ürünlerinin artık Türkiye ’de üretilmesi gerekiyor. Türkiye ’nin artık dışarıdan vagon ithal etmemesi lazım. Metroya en ucuz finansmanı nasıl sağlarız bunu araştırıyoruz. Çünkü Türkiye ’de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde ciddi trafik problemi var. Bunu metrolarla çözmek istiyoruz. Metro yatırımları Türkiye ’de devletin finansörlüğünde yürütülüyor. Bu nedenle son dönemde daha çok gündeme gelen metroların gittiği yerlerden ilave vergi alınmasını gündeme getireceğiz. Böylece yeni yatırımlar için de finansman sorununu çözmüş olacağız. Bu tarz kilit projeler için çalışıyoruz. Firmaların bilgiyi transfer edeceği ortam yaratılacak.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim