• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Metro Turizm, YTÜ ve Kızılay'dan işbirliği

Metro Turizm, YTÜ ve Kızılay'dan işbirliği
Metro Turizm, Türk Kızılayı ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle örnek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor.

250 bin can hayat buluyor

Metro Turizm, Türk Kızılayı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta 250 bin şehidimizin anısına, "250 Bin Cana Hayat Verin" sloganıyla, kan bağışı kampanyası başlatıyor.

"250 Bin Cana Hayat Verin" projesi destek protokolü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 8 Mart Salı günü düzenlenen törenle imzalandı. Törene Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karahan, Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Şenol Ayyıldız, Genel Müdür Yardımcıları Caner Öğe, Erkan Tayşe, Dinçer Yirmibeşçik, Metro Holding İletişim Direktörü Necmi Hatipoğlu katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, üniversitenin bu yıl 100'üncü yılı olduğunu hatırlatarak, geçmişte gerçekleştirdiklerini değil, 100'üncü yılda ve bundan sonra yapacaklarını konuşmak istediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Yüksek, Türk Kızılayı ve Metro Turizm’in katkılarıyla önemli bir projeye imza atmak üzere toplandıklarını belirterek, ülkenin en büyük sorunlarından sağlık problemine katkı sağlamak ve kan bağışı kampanyası yapmak istediklerini ifade etti. Bu projeyi, Çanakkale'de kaybedilen 250 bin şehidin anısına anlamlı bir tarih olan 18 Mart'ta başlatacaklarını dile getiren Yüksek, Metro Turizm’in projeye maddi imkanlar konusunda da destek olacağını belirtti.

Prof. Dr. Yüksek, 18 Mart'ta, 1 yıl süreli olarak başlatacakları projenin 81 ilde faaliyete geçeceğini söyleyerek, projedeki hedeflerine 250 bin ünite kanla başlayacaklarını; bu sayının Türkiye'nin ihtiyacı olan yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ulaşmasını istediklerini; bu kapsamda da üniversite ve valiliklerden de ciddi destek aldıklarını kaydetti.

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Genel Müdürü Şenol Ayyıldız, kanın hayat demek olduğunu ifade ederek, böyle bir projenin içerisinde olmak ve iki büyük kurumun arasında bulunmaktan son derece mutlu olduklarını bildirdi. 76 ilde hizmet verdiklerini ve karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün en büyük araç filosuna sahip olduklarını belirten Ayyıldız, “Böylesine önemli ve büyük projenin başarılı olması için o imkana ve güce sahibiz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Galip Öztürk, sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almayı, desteklemeyi özellikle önemsiyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da benzer sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almak önceliğimiz olacak. Sayın Başkanımız, burada olup projeye imza atmayı çok istedi, ancak yurtdışı seyahati nedeniyle bulunamadı. Selam ve saygılarıyla, hayırlı olsun dileklerini iletti” dedi.

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karahan, tarihi bir üniversite olan YTÜ'de böyle bir proje için bulunmanın çok önemli olduğunu söyleyerek, Metro Turizm’in başlı başına Kızılay dostu olduğunu, değerli katkılarda bulunduklarını dile getirdi. Karahan, “Metro Holding’in bize vermiş olduğu bu lojistik destekten dolayı, huzurlarınızda, temsilcileri aracılığıyla sahip ve diğer yöneticilerine şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim