• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Metrobüs sürücülerinin özel ziyaretçileri

Metrobüs sürücülerinin özel ziyaretçileri
İETT psikologları sahaya indi, İstanbullulara 7 gün 24 saat hizmet veren metrobüs şoförleriyle zaman geçirip sohbet etti. Psikologlar, metrobüste şoför kabininin yanında yolculuk yaparak gözlemlerde bulundu.

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edilen psikologlar, şoförlere yönelik destek faaliyeti için sahaya indi.

metrobus-suruculeri-yogun-strese-nasil-dayaniyor-2043461.jpg

Kurum psikologları Edirnekapı Garajı'nda şoförlerle bir araya gelerek onlara danışmanlık hizmeti verdi. Şoförlerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen psikologlar, daha sonra metrobüse binerek sürücülerle birlikte yolculuk yaptı. Şoförlerle empati yaparak durumlarını yerinde gözlemleyen psikologlar, yolcuları da inceledi. Stres noktalarını değerlendiren uzmanlar, eğitimler için notlar aldı.

metrobus-suruculeri-yogun-strese-nasil-dayaniyor-2043460.jpg

Psikologlar; etkili iletişim becerileri, stres yönetimi, öfke kontrolü, çatışma ve kriz yönetimi, meslek hastalıkları ve grup terapileri üzerine şoförlere destek sağlıyor. 

Şoförlerle bir araya gelen Psikolog Ebrar Yenice Kanık, 'Yolcu yoğunluğu ve trafik koşulları toplu ulaşımın en önem li unsuru olan şoförler için zaman zaman stres kaynağı olabilmektedir. Şoförlerin, stresle sağlıklı yollarla baş edebilmesinin hem toplu ulaşımın kalitesini hem de yol ve yolcu güvenliğini artıracağına inanıyoruz. Bu amaçla İETT bünyesinde kurulan Ruh Sağlığı Merkezi'nin psikologları olarak şoförlerle yoğun temas halindeyiz. Trafikte oluşan kriz durumlarıyla baş edebilmeleri için kurum bünyesinde; şoförlere bireysel psikolojik danışmanlık,eğitim, grup terapisi ve drama çalışmaları hizmetleri vermekteyiz. Bu faaliyetlerin odağında öfke yönetimi, stresle baş etme, etkili iletişim becerileri gibi yetkinlikler yer alıyor.'

Kanık, 'Şoförlerin sadece kriz anlarında değil, rutin iş akışı içinde yaşadıklarını paylaşabilmeleri için dinlenme salonlarında psikologlarla sohbet saatleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca iş başında desteğe ihtiyaç duydukları alanları tespit etmek için zaman zaman seyir halindeki şoförlerimize de eşlik ediyoruz.' dedi.

İETT İkitelli Garajı'ndaki Ruh Sağlığı ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezi'nde, şoförlere yönelik psikoteknik değerlendirmeler yapılıyor. Psikologlar; İETT şoförlerine ruh sağlığı taramaları, drama eğitimleri ve bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.

Merkezde seçici dikkat, sürekli dikkat, tepki hızı, muhakeme, görsel algı, görsel algıda süreklilik, hız ve mesafe algılama, el-göz koordinasyonu, sürücülük için kişilik envanteri gibi testler de uygulanıyor.

metrobus-suruculeri-yogun-strese-nasil-dayaniyor-2043462.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim