• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Metronun ilk etabına 11 firma teklif verdi

Metronun ilk etabına 11 firma teklif verdi
Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metro hattı ihalesi için aralarında yabancı şirketlerin de yer aldığı 11 firma teklif verdi.

METRONUN İLK ETABINA 11 TEKLİF

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metro hattı ihalesi için aralarında yabancı şirketlerin de yer aldığı 11 firma teklif verdi.

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metro hattı ihalesi için aralarında yabancı şirketlerin de yer aldığı 11 firma teklif verdi. Yaklaşık 592 milyon TL maliyeti olan hat için en düşük teklifi 198 milyon euro ile Akpınar Yapı Şirketler Grubu verdi. İkinci düşük teklifi veren ise 209 milyon ile Öztaş - Komsa - Albayrak ortak girişimi oldu. Dosyalarını eksiksiz şekilde teslim eden şirketler arasından en düşük fiyat veren şirketin metro hattını yapacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Merter Ek Hizmet Binası'nda Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy hattının ilk etap ihalesi olan Üsküdar-Ihlamurkuyu metro hattı için teklifler alındı. Aralarında yabancı firmaların da yer aldığı ihaleye 11 inşaat şirketi teklif verdi. Teklif dosyaları, izleyenlerin gözleri önünde açılmasının ardından teklif sırasına göre fiyatlar alındı.

İhale İşleri Müdürü Mehmet Sabri Erten, teklif veren 11 firmanın ismini okuduktan sonra firmaların tekliflerini sıraladı. Buna göre, metro hattı için en düşük teklifi 198 milyon 303 bin 406 auro ile Akpınar Yapı Şirketler Grubu verdi. İkinci düşük teklifi veren ise 209 milyon 794 bin 456 euro ile Öztaş - Komsa - Albayrak ortak girişimi oldu.

Teklif mektuplarının alınış sırasına göre okunduğunu söyleyen Erten, ihale dokümanında yeterlilik kriteri için birçok belge talep ettiklerini ve öncelikle bu belgeleri değerlendireceklerini belirtti. Teklifler belgelere göre değerlendirildikten sonra sonuçların yazılı olarak bildirileceği aktarıldı.

ÜMRANİYE IHLAMURKUYU METRO HATTI

İlk etapta, hat Üsküdar'dan başlayarak, Altunizade-Ümraniye güzergâhını takip edecek. Ihlamurkuyu (Tepeüstü mevkii) İstasyonu'nda sona eren erecek olan metro hattı, toplam 12,1 kilometrelik delme tünel ve 11 adet istasyondan oluşacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim