• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Microsoft Türkiye 25'inci yılını kutladı

Microsoft Türkiye 25'inci yılını kutladı
Microsoft Türkiye 25’inci yılını Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği Teknoloji Zirvesi ile kutladı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Bulut bilişime yatırım yapmayan kurumların gelecekte sanki internetsiz çalışıyormuş gibi olacağını söyled

Microsoft Türkiye 25’inci yaşını dün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği Teknoloji Zirvesi ile kutladı. 

Türkiye’deki 25’inci yıllarını kutlamanın gururunu yaşadıklarını, Türkiye’nin potansiyeline her zaman inandıklarını kaydeden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyada önde gelen bilişim ekonomilerinden biri olacağına işaret etti. Teknolojiye erişimin günümüzde çok daha kolay ve ucuz olduğunu ifade eden Kansu, “Eskiden şirketlerin milyar dolarlara ulaşması yıllar alıyordu. Şimdi teknoloji sayesinde 2 yılda bu rakamlara çıkılıyor. Biz gelecekte teknolojinin akıllı bulut ve akıllı erişim çerçevesinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Verinin hızla artması yapay zekayı yapay zeka da bulut bilişimi zorunlu kılıyor. Bulut bilişime yatırım yapmayan kurumlar gelecekte sanki internetsiz çalışıyormuş gibi olacak” dedi.

Geliştirdikleri Azure, Microsoft 365 ve Dynamics 365 programlarından da söz eden Kansu, “İnsanı dönüştürmezsek bu teknolojik dönüşüm eksik kalır. Yıllar içinde 280 bin öğretmene bilgisayar dersi, 8-12 yaş aralığındaki 20 bin çocuğa ise kodlama eğitimi verdik ve “Açık Akademi” programından 250 bin öğrenci mezun oldu” diye konuştu.

"CEO’ların Ajandası: Dijital Dönüşüm" panelinden

“CEO’ların Ajandası: Dijital Dönüşüm” panelinde ise Boyner Grup CEO’su Cem Boyner, Denizbank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane konuştu.

Cem Boyner, dönüşümün kendilerine yansımasını “Müşteriyle ilişkimiz artık çok sıcak. Eskiden 1 veriyle karar verirdik. 5 bin TL’lik çanta alan müşteri bizim için ‘5 bin TL’lik müşteri’ydi sadece. Sonradan karşılaştık ki aynı müşteri aylık 35 TL’lik telefon tarifesi kullanıyormuş. Müşteriye komple hizmet için bu dönüşüme ayak uydurmak zorundayız” sözleriyle özetledi.

Microsoft ile işbirlikleri sayesinde teknoloji giderlerinin yüzde 2 seviyelerinde olduğunu söyleyen Hakan Ateş de ekosistemde yer almaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Danimarka’nın Silikon Vadisi’ne CDO atadığına değinen Ateş, e-Devlet sisteminden de övgüyle bahsetti.

Mehmet Nane ise herkesin fark yaratma amacında olduğunu belirterek, “Eğer siz dünyanın dönüşümünü görmez, değişime adapte olmazsanız; istediğiniz kadar dünya lideri olun, yürüyemezsiniz” dedi.

Program, Microsoft Yapay Zeka Araştırma Birimi’nden Ece Kamar ve Orta Doğu ve Afrika Yazılım Mühendisliği GMY Cavit Yantaç’ın sunumlarının ardından Microsoft’un yeni geliştirdiği Hololens gözlüğün tanıtımıyla devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim