• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

MMK Atakaş'dan yeni dev ünite yatırımı

MMK Atakaş'dan yeni dev ünite yatırımı
MMK Atakaş Metalurji San. Tic. ve Liman İşletmeciliği A. Ş'nin Dilovası tesislerinde sürekli sıcak daldırma galvanizleme ünitesi işletmeye alındı.

MMK Atakaş'dan yeni dev ünite yatırımı

MMK Atakaş Metalurji San. Tic. ve Liman İşletmeciliği A. Ş'nin Dilovası tesislerinde sürekli sıcak daldırma galvanizleme ünitesi işletmeye alındı.

Rus Çelik sanayisinin önde gelen halka açık anonim şirketi Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK) ile Atakaş Şirketler Grubu ortaklığıyla faaliyet gösteren MMK Atakaş Metalurji San. Tic. ve Liman İşletmeciliği A. Ş'nin Dilovası tesislerinde sürekli sıcak daldırma galvanizleme ünitesi işletmeye alındı.

Dilovası Makineciler Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesiste düzenlenen törende konuşan MMK Atakaş Metalurji San. Tic. ve Liman İşletmeciliği A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sergei Ushakov, yatırımlarının son ayağı olan galvanizleme tesisini üretime açtıklarını belirterek, "Yatırımlarımıza İskenderun ve Dilovası'ndaki servis merkezleriyle başladık, soğuk ve sıcak hadlarla devam ettik. Bugün bizim en mutlu günümüz, çünkü yatırımımızın en son ekipmanını, en son ünitesini üretime sokuyoruz. Bunun hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

MMK-Atakaş projesindeki toplam yatırım miktarının 2 milyar doları aştığına işaret eden Ushakov, kullanılan üretim teknolojisinin Türkiye'nin en modern teknolojisi durumunda olduğuna dikkati çekti.

Ushakov, yeni tesisin, Türkiye'deki metal ürün çeşidine yönelik artan talebin karşılanması ve Orta Doğu, Akdeniz ve Avrupa'ya ürün ihraç edilmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

MMK Atakaş Dilovası Tesis Müdürü Dursun Ali Yaşacan ise devreye giren üniteyle Türk demir, Çelik sektörüne önemli katkıda bulunacaklarına inandığını belirterek, galvanizleme hattında yıllık üretim kapasitesinin 450 bin ton olacağını ifade etti.

Yaşacan, geçen ay devreye alınan boyama hattının üretim kapasitesinin 200 bin ton olduğunu anımsatarak, geçen yıl devreye alınan Çelik servis merkezinde ise 350 bin ton sacı müşteri taleplerine göre ebatlandırıp, kullanımlarına sunduklarını bildirdi.

Yaşacan, şöyle konuştu: "Ürettiğimiz mamulle Türk otomotiv sektörü, beyaz eşya ve yapı sektörüne önemli oranda katkı vereceğiz. Bu tesisin hayata geçmesi için yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırıma karar verip, 300'den fazla kişiye iş imkanı sağlayan MMK ve Atakaş Şirketlerinin yönetim kurulu başkanlarına saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. "

Konuşmaların ardından Ushakov, Yaşacan ve şirket yetkilileri, kurdele keserek sürekli sıcak daldırma galvanizleme ünitesini devreye aldı. Ushakov ve beraberindekiler 70 bin metrekare kapalı alanı bulunan, 320 kişinin istihdam edildiği tesisleri gezdi.

DENİZ HABER AJANSI

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim