• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Muğla'ya dolmuş uçak havaalanı yapılacak

Muğla'ya dolmuş uçak havaalanı yapılacak
Türkiye'nin iki havalimanına sahip ikinci ili Muğla'ya, şimdi de dolmuş uçak havaalanı yapılacak sahip olmaya hazırlanıyor.

MUĞLA'YA DOLMUŞ UÇAK HAVAALANI

Türkiye'nin iki havalimanına sahip ikinci ili Muğla'ya, şimdi de dolmuş uçak havaalanı yapılacak sahip olmaya hazırlanıyor.

Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada Muğla'ya havaalanı kazandırma çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Bu çalışmadan sonuç alabilmemiz için milletvekillerimize ve yerel yönetimlerimize de görev düşüyor." dedi. Muğla'nın önde gelen bir turizm merkezi olarak dolmuş uçakların inip kalkabildiği bir havaalanına sahip olması gerektiğini vurgulayan Vali Şahin, "Bir ilçeden bir ilçeye, Muğla'dan yakın illerdeki ören yerlerine turistler 10 veya 20 kişilik helikopterlerle, uçaklarla taşınabilir. Bunu iller arasında da yapabiliriz. Avrupa'da çok yaygın. Biz havaalanını yaparsak, sivil havacılık öncelikli olarak gelir. Denizli yolunda, Yaraş yakınlarında devlete ait bir arazi bulduk; Muğla merkeze 10 dakika mesafede. Gökova'daki eski havaalanını da gündemimize aldık ancak oradaki okaliptüs ağaçları sebebiyle mümkün olamayacağını öğrendik. Düzeyn'de düşünülebilir ama Yaraş daha uygun gibi." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Osman Gürün de konuya sıcak baktıklarını kaydederek, "Dolmuş uçak uygulamasını, şu anda Bora Jet yapıyor. Az sayıda il arasında seferleri var. Havaalanına sahip olursak, Muğla'yı da hemen ağlarına alacaklardır. Bu konuda THY ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüştük, onlar da sıcak bakıyor. İki büyük havalimanına sahip ikinci il olarak, pervaneli uçak havaalanı Muğla'ya yakışır. Özellikle 25 bin öğrencinin bulunduğu il merkezi için bu çok önemli." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim