• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Muhalifler Türk füzeleriyle uçak düşürdüler

Muhalifler Türk füzeleriyle uçak düşürdüler
Suriyeli muhalif bir yetkili, Türkiye'den füze satın aldıklarını ve bu füzelerle bir Suriye Mig savaş uçağını ve bir askeri helikopteri düşürdüklerini ifade etti.

 

Suriye'deki iç savaşta Türkiye'nin rolüne ilişkin gündeme bomba gibi düşecek iddialar ortaya atıldı.
 
İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Suriyeli muhaliflerden bir yetkili, son birkaç günde Suriye hava kuvvetlerine ait bir Mig savaş uçağını ve bir askeri helikopteri düşürdüklerini ve bunu Türkiye'den satın aldıkları füzelerle yaptıklarını söyledi.
 
SON GÜNLERDE SİLAH GEÇİŞİ RAHATLADI
 
Türkiye'den silah satın almaya daha önceden başladıklarını ancak son günlere kadar bu silahları Suriye tarafına geçirmelerine izin verilmediğini söyleyen muhalif yetkili, son dönemde Türkiye sınırından silah geçisinin rahatladığını kaydetti.
 
Gazetede, Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun İngiltere temsilcisi Velid Safur'un silah desteğine ilişkin açıklamaları da yer aldı.
 
AVRUPA'DAN SİLAH DESTEĞİ BU YAZ
 
Safur, bahar sonu ya da yaz başında Türkiye’de yapılacak Suriye’nin Dostları toplantısında Avrupalı ülkelerin silah yardımı kararı alacağını ileri sürdü. Safur, Beşşar Esad rejiminin uçaklarla ve Scud füzeleriyle yaptığı saldırılara cevap verecek silahlara ihtiyaç duyduklarını belirtti.
 
BAŞROLDE İNGİLTERE
 
Hafta içinde Roma’daki zirve sonunda Avrupa Birliği, Suriyeli muhaliflere zırhlı araçlar, öldürücü olmayan askeri malzemeler ve teknik yardım sağlanmasına kapı açmıştı. ABD ise Suriyeli muhaliflere 60 milyon dolarlık insani yardım yapma sözü verirken, silah desteği verilmesine karşı olumsuz tavrını sürdürmüştü.
 
Suriyeli muhaliflerin sözcüsü Safur, hangi ülkelerin silah tedarikini yapacağını söylemese de İngiltere’nin bunda başı çekmesi bekleniyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim