• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Muhaliflerin yeni hedefi Şam Havaalanı

Muhaliflerin yeni hedefi Şam Havaalanı
SeaBird Havayolları'nın Haliç-Mogan Gölü arasında uçuş başlatacağı haberlerinin üzerine çevreciler harekete geçti. Çevreciler, tam 227 kuş türünün tehdit altına olduğunu belirterek bir kampanya başlattı.

 

İŞTE ÇEVRECİLER TARAFINDAN BAŞLATILAN SEABIRD KARŞITI O KAMPANYA:
 
"Dikkuyruk Ördeğin başına gelmedik kalmadı... Şimdi de uçaklar iniyor.
 
Seabird Havayolu Şirketi’nin İstanbul, Haliç - Ankara Mogan Gölü arasında başlatacağı deniz uçağı seferlerinin haberleri her yerde. Yakın zamanda başlaması planlanan seferler gerçekleşirse, son kalan cennetlerden biri daha elimizden kayıp gidecek, üstelik Ankara’lıların nefes alıp verebildiği, sevdiklerinin  elinden tutup gezdiği Mogan Gölü gürültü kirliliğinden artık gezilemeyecek.
 
Bizler Ankara Kuş Gözlem Topluluğu ve doğa severler olarak Mogan Gölü’ne uçak inip kalkmasının nelere mal olabileceğinin farkındayız. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Mogan Gölü, 53 familyadan 227 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Dikkuyruk Ördek dahil olmak üzere nesli tüm dünyada tehlike altındaki 5 kuş türünü barındırıyor. Üstelik Türkiye’de bilinen görülen bütün balıkçıl türleri, grisi, erguvanı, alacası, gece ve sığır balıkçılı, hepsi gölde var. Göl, bölgede kalan tek sulak alan ve barındırdığı canlı türleri bakımından son derece önemli bir yaşam alanı.
 
Mogan Gölü hem üreyen kuş türleri için önemli, hem de Avrupa ile Afrika kıtaları arasındaki kuş göç yollarının üzerinde. Kuşların göç sırasında durup dinlendiği ve beslendiği bu sulak alanlar neredeyse hiç kalmadı. Bu duraklar milyonlarca senedir göç eden kuşlar için ölüm kalım meselesi. Şimdi bu gölün üzerine motoru harıl harıl çalışan koca uçaklar indiğini düşünün. Kuşlar kaçışıyor, ürküyor, kırılan yumurtalar ve terk edilmiş yuvalar. Son kalan üreme alanları da elden gitmiş.
 
Bu projenin etkisi sadece kuşlara ve sucul ekosisteme yönelik değil. Ankaralı için Mogan çok önemli bir dinlenme, gezme ve mesire yeri. Sevdikleriyle Mogan’da gezmemiş Ankaralı var mıdır? Böyle giderse zaten hiç yapılamayacak. Başkentlilerin sessizce vakit geçirdikleri, hafta sonlarında dolaştıkları, aileleriyle vakit geçirip çocuklarına doğayı öğrettikleri ve kuş gözledikleri bu alandaki olumsuz gidişat durdurulamaz is kuşların cenneti yerine cehennemine dönüşecek.
 
Sadece daha çok kar ve ekonomik bakış açısıyla, bu kadar hassas bir ekosistemi bozmak yerine küçük boyutlu uçaklar doğaya ve biyolojik çeşitliliğe zarar vermeden yine Ankara'ya hizmet verebilir ve alternatif alanlarda pist olasılıkları değerlendirilebilir. Motorlu teknelere bile izin verilmemesi gereken bir göle uçakların inip kalkmasından sadece yaban kuşları değil, insanlar da ciddi şekilde olumsuz etkilenecekler. Mogan Gölü'nün, içerdiği yaban hayatın ve biyolojik çeşitliliğin korunması için koruma amaçlı izleme ve acil yardım için kullanılan tekneler dışında hiç bir aracın gölde kullanımına izin verilmemeli.
 
Ankara Kuş Gözlem Topluluğu olarak yetkililerin derhal uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatın uygulanmasını, bu konuda gerekli önlemi almasını ve bu "korunan alanda" deniz uçağı seferlerini başlamadan engellemesini talep ediyoruz. Bu akla mantığa ve kanunlara sığmayan uygulamanın yapılmayacağına dair açıklama yaparak kamuoyunun ve vatandaşların endişelerini ortadan kaldırmalarını bekliyoruz.
 
Bu hepimizin gelecek çocuklarımız ve torunlarımız için görevi. Bu kampanyaya destek vererek üzerinize düşeni yapabilir, yarınlara Ankara'nın yegane sulakalanını temiz ve sağlıklı bir şekilde devredilmesini sağlayabilirsiniz."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim