• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Nazlı Ilıcak dahil 42 gazeteci için yakalama kararı

Nazlı Ilıcak dahil 42 gazeteci için yakalama kararı
FETÖ/PDY kapsamında gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında gözaltına alınması kararı çıkartıldı. Gözaltı listesinde 42 isim var. Gözaltı kararı bulunan 11 kişinin ise yurtdışına çıktığı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturmasını genişletti. Başsavcılık, soruşturmanın medya ayağında, aralarında tanınmış gazetecilerin de bulunduğu 42 kişi hakkında, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak yakalama emri çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren hakimlik, 42 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, haklarında yakalama emri çıkarılan isimler şöyle:

Abdullah Abdulkadiroğlu, Abdullah Kılıç, Ahmet Dönmez, Ali Akkuş, Arda Akın, AyşeNazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Bülent Mumay, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cevheri Güven, Cihan Acar, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ercan Gün, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Haşim Söylemez, Hüseyin Aydın, İbrahim Balta, Kamil Maman, Kerim Gün, Levent Kenez, Mahmut Hazar, Mehmet Gündem, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur, Mustafa Erkan Acar, Mürsel Genç, Selahattin Sevi, Seyid Kılıç, Turan Görüryılmaz, Ufuk Şanlı, Ufuk Emin Köroğlu, Yakup Sağlam ve Yakup Çetin.

14 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, gazeteciler Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyid Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar'ın aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin ise evlerinde bulunamadığı öğrenildi.

NAZLI ILICAK, BODRUM’DA ARANIYOR

Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve mobese kameraları görüntülerinden Bodrum’da olduğu belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak’ın bulunması için yazlığı ve akrabasının evi de olmak üzere gitmesi olası yerlerde arama yapılıyor. Ilıcak’ın, bugünsaat 05.00’te, Bodrum’a giriş yaptığının mobese kameralarınca tespit edildiği belirtildi.

Görevlilerin evine gittiği Ilıcak burada bulunamadı. Bahçevanının, Ilıcak’ın evine gelmediğini söylediği belirtildi. 

Ayrıca Ilıcak’ın yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Gündoğan Mahallesi’nde oturan akrabası işadamı S.I.’nın evini de kontrol edilip arandığı bildirildi. Bunun yanında yaz aylarında tatil yaptığı teknede de arama yapıldığı ancak Ilıcak’ın şu ana kadar bulunamadığı belirtildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin Güvercinlik ve Göltürkbükü koylarındaki teknelerde, jandarma ve polis ekiplerinin de bulunabileceği ev ve tatil sitelerinde aramalarını sürdürüyor.

11 KİŞİ YURTDIŞINA ÇIKTI

DHA'nın haberine göre ise söz konusu listede bulunan isimlerden 11 kişinin yurtdışına çıktığı belirlendi. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'u takip eden günlerde listedeki 8 ismin ülkeyi terkettiği, diğer 3 kişinin ise bu tarihten önce yurtdışına çıktığı tespit edildi.

Darbe girişiminden sonra ülkeyi terkeden isimler şöyle;
- Abdullah Abdülkadir
- Bilal Şahin
- Bülent Ceyhan
- Fatih Akalan
- Fatih Yağmur
- Kamil Maman
- Mahmut Hazar
- Selahattin Selvi

Darbe girişiminden önce ülkeden ayrıldığı belirlenen isimler ise şunlar
- Ahmet Dönmez
- Turan Görüryılmaz
- Ufuk Emin Köroğlu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim