• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Nemport, lojistik firmalarının gözdesi oldu

Nemport, lojistik firmalarının gözdesi oldu
Ege Bölgesi’nin ilk özel konteyner limanı olan ve Aliağa ilçesinde hizmet veren Nemport, geçen yıl gerçekleştirdiği 140 bin TEU’luk kapasiteyi, 2011 yılının ilk 7 ayında geçmeyi başardı.

Nemport, lojistik firmalarının gözdesi oldu

2011 yılında 250 bin TEU’luk kapasiteyi yakalayacaklarını söyleyen Nemport Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris, bu başarılarını yeni jenerasyon post-panamax yüksek elleçleme kapasitesine sahip 3 liman vinci, deneyimli kadro ve yüksek performanslı operasyon yönetimine borçlu olduklarını belirtti.

Heris, “Alsancak Limanı ile aramızda kilometre farkı olmasına rağmen, nakliye firmaları aynı gün içinde 2 – 3 sefer yapabiliyor. Bu nedenden dolayı artık nakliye farkları neredeyse yok oldu. Nemport’ta servis hızımızın yüksek olması ve ambar listelerinin aynı gün içerisinde onaylanmasıyla, gereksiz ardiye ve demuraj maliyetleri oluşmuyor. Böylelikle müşterilere iyi hizmeti çok daha ucuz maliyetlerle sunabiliyoruz” diye konuştu.

Nemport Limanı’nın konumu itibarıyla geniş hinterlanda ve gelişmiş ulaşım olanaklarına sahip olduğunu kaydeden Cenk Heris, “Nemport’ta müşterilerimiz tüm hizmetleri aynı kalitede ve eşit olarak alıyor. Limanımızın draftı ve post-panamax vinçleri, Türkiye’ye uğrak yapan tüm gemilerin elleçleme işlemleri yapmasına olanak sağlıyor. Bu anlamda her geçen yıl büyümemizi arttırıyoruz” ifadesini kullandı.

Dünyada da trendin konteyner taşımacılığına yöneldiğine dikkat çeken Heris sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektrikle çalışan 3 vinç ve 5 adet RTG saha elleçleme vinciyle, Türkiye’nin en çevreci limanıyız. 140 dönüm alan üzerine kurulu Nemport’ta gerçekleştirdiğimiz ciddi yatırımlar sonucu saha istifleme kapasitemiz de yüksek seviyede. 2012  yılında da liman içi aktarma araçları ve yeni vinç alımları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz”

Uluslararası Şirketler Nemport’u Tercih Ediyor...

Nemport Liman İşletme Müdürü Oğuz Tümiş de Msc, Cma Cgm, Borchard, Container Ships, Hapag – Lloyd, Admiral Lines, Arkas Line, Arkas Kabotaj Line gibi uluslararası bir çok firmanın Nemport’u tercih ettiğine dikkat çekti.

Özellikle uzakdoğu hatlarının Nemport’la görüşme halinde olduğu bilgisini veren Oğuz Tümiş, her alanda olduğu gibi lojistik sektöründe de bürokrasinin azaltılması gerektiğine dikkat çekti.

Sektörün yetişmiş personel sıkıntısı da çektiğini vurgulayan Oğuz Tümiş, Nemport Limanı’nda kurulacak yeni idari bina sayesinde devlet kurumları ve acentelere de ofis imkanı sunacaklarını; bunun iş akışını arttıracağını aktardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim