• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Nevşehir-Antalya Hızlı Tren Projesi'nde ÇED süreci başlıyor

Nevşehir-Antalya Hızlı Tren Projesi'nde ÇED süreci başlıyor
Nevşehir-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi adım adım ilerliyor. Projede ÇED süreci halkın katılımı toplantısı 16 Ocak’ta Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak.

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi adım adım ilerliyor. Projede ÇED süreci halkın katılımı toplantısı Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde 16 Ocak saat 10:00’da “ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı” düzenlenecek. 

Proje Nevşehir'de görücüye çıkıyor

16 Ocak Salı günü saat 10:00’da Hızlı tren hattı için ÇED toplantısı yapılacak ve Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi hakkında Nevşehirli vatandaşlar bilgilendirilecek. 

4 kesim halinde 

Hazırlanan ÇED raporunda T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Proje güzergahı tekrar değerlendirildi, bazı revizyonların yapılması ihtiyacı duyuldu ve yeni bir güzergah oluşturuldu. 

Antalya’yı Konya ve Kapadokya bölgesiyle Kayseri’ye ve Konya-Ankara Hızlı Tren hattı ile Ankara’ya bağlayacak proje çalışmaları TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 4 kesim halinde ihale edildi. Proje kesimleri; Manavgat-Seydişehir (Seydişehir-Antalya) Kesimi, Konya-Seydişehir Kesimi, Konya-Aksaray Kesimi, Aksaray-Kayseri Kesimi. Dev proje 9.7 milyar TL’ye tamamlanacak. 

Hat uzatıldı 

4 kesimden oluşan ve toplam uzunluğu 603+154.959 kilometre olan proje kapsamında 7 istasyon, 5 siding, 56 adet tünel, 56 adet köprü, 31 adet viyadük, 342 adet altgeçit ve 119 adet üstgeçit yapılması planlandı. Proje güzergahında Antalya, Seydişehir, Konya, Aksaray ve Nevşehir'in Avanos ilçesi olmak üzere 5 noktada şantiye alanı belirlendi.  

4 yılda tamamlanacak 

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi’nin maliyeti ise şöyle; Manavgat-Seydişehir (Seydişehir-Antalya) Kesimi: 3 milyar 654 milyon 543 bin 600 TL. Konya-Seydişehir Kesimi: 1 milyar 678 milyon 792 bin 500 TL. Konya-Aksaray Kesimi: 1 milyar 160 milyon 667 bin TL. Konya Yük Hattı: 305 milyon 625 bin TL. Aksaray-Kayseri Kesimi: 2 milyar 941 milyon 938 bin TL ve toplam: 9 milyar 741 milyon 567 bin TL. Söz konusu demiryolu projesinin, ÇED süreci ve uygulama projelerinin tamamlanmasına müteakip, 4 yıllık inşaat sürecinin ardından işletmeye alınacak. 

Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Zaman Taş Üstüne Taş Koyma Zamanı” diyerek Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan bu proje 2023 hedefine hızla ilerleyen Türkiye´nin önünün açık olduğunu gösteriyor.  2019 yılında inşallah Antalya - Kayseri hızlı tren hattı Nevşehir'imizide içini kapsayarak, Nevşehir'in Kapadokya bütünlüğü içerisinde önemli bir turizm merkez olduğunu ülkemize gösterecek ve Nevşehir'ile Kapadokya'yı turizm amacıyla Antalya ya bağlanmasında öncü olacaktır" dedi. 

Konu hakkında Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şöyle;

Aksaray, Antalya, Isparta, Kayseri, Konya, Nevşehir İlleri Merkez, Eskil, Kocasinan, İncesu, Aksu, Manavgat, Serik, Sütçüler, Karatay, Meram, Selçuklu, Akören, Beyşehir, Çumra, Emirgazi, Seydişehir, Merkez, Acıgöl, Avanos, Ürgüp İlçeleri Cumhuriyet, Kavakköy, Akçalar, Kaşınhanı, Sarıcalar,  Bahçesaray, Beydeğirmeni Mevkii'nde T.C.  Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu  projesi  hakkında, ÇED Yönetmeliği EK-III'de yer alan ÇED Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan dosya ile ilgili ÇED Yönetmeliği'nin 8. Maddesi gereğince ÇED süreci başlatılmış, 25.11.2014 tarihli ve 29186 sayılı Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince söz konusu projeye halkın katılımını sağlamak, faaliyet hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla İlimiz Merkez İlçesi Sümer Mahallesi Millet Caddesi No:50 adresinde Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde 16.01.2018 tarihinde Saat 10:00’da “ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı” düzenlenecek olup proje hakkında yöre halkı bilgilendirilecek ve halkın görüş ve önerileri alınacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim