• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Nijerya'da MD 83 tipi uçak binaya çarptı

Nijerya'da MD 83 tipi uçak binaya çarptı
Nijeryalı sivil havacılık yetkilisi Harold Denuren, kazada Dana Havayolu şirketine ait yolcu uçağından kurtulan olmadığını belirtti.

Lagos yerel hükümeti ise MD 83 tipi uçakta 153 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Binaya çarpan yolcu uçağı, Lagos’dan başkent Abuja’ya gidiyordu.

Bina ve uçağın enkazında çalışmalar sürerken, binada kaç kişinin olduğuna dair henüz bir bilgi verilmedi.

Kazayla ilgili en son açıklama, Nijeryalı sivil havacılık yetkilisi Harold Denuren'den geldi. Denuren, kazada yolcu uçağından kurtulan olmadığını belirtirken, Lagos yerel hükümetinden uçaktaki kişi sayısının 153 olduğu açıklaması geldi.

Lagos Uluslararası Havaalanı, Batı Afrika'nın en büyük aktarma merkezi olarak görülüyor. 2009 yılında Lagos Havaalanı'ndan 2,3 milyon yolcunun geçtiği belirtiliyor.

Devlet Başkanı Jonathan, 3 günlük yas ilan etti

Nijerya’nın en büyük kenti Lagos’da meydana gelen uçak kazasından sonra Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, üç günlük yas ilan etti.

BBC’nin haberinde, uçaktaki tüm yolcu ve mürettebatın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazadan sonra üç günlük yas ilan eden Devlet Başkanı Jonathan’ın, kazanın, ”olabildiğince kapsamlı” soruşturulması emrini de verdiği bildirildi.

Bu arada yetkililer, uçağın Lagos’a gitmek üzere başkent Abuja’dan hareket ettiğini duyurdu. Daha önce yolcu uçağının, Lagos’dan başkent Abuja’ya gittiği ve kazanın kalkıştan kısa bir süre sonra meydana geldiği bildirilmişti.

Lagos emniyetinin sözcüsü Joseph Jaiyeoba, kazanın, Lagos Havaalanı’nın kuzeyinde, kalabalık İju semtinde meydana geldiğini belirtirken, Nijerya Ulusal Acil Durum Dairesi Sözcüsü Yuşau Şuaib, uçağın çarptığı bina ve civarında da hayatını kaybedenlerin olabileceğini, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Nijeryalı sivil havacılık yetkilisi Harold Denuren, kazada Dana Havayolu şirketine ait yolcu uçağından kurtulan olmadığını belirtmiş, Lagos yerel hükümeti de uçakta 153 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim