• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Nil-K'nın kaptanı gemideki isyanını anlattı

Nil-K'nın kaptanı gemideki isyanını anlattı
NİL-K'nın Kaptanı Süleyman Karakuş, "Dramatik bir denizde kalma psikolojisi bu. Kumanyamız var, yakıtımız gelecek. Personel bayramı evinde geçirme özlemi içerisinde." diyerek durumu açıkladı.

Nil-K'nın kaptanı gemideki isyanını anlattı

Ukrayna'dan Mısıra yük götüren "NİL - K" isimli Kuru yük gemisinde yiyecek ve içecekleri bitince gemi personeli isyan çıkardı. 22 Ekim de yolla çıkan gemi bir müddet sonra yiyecek ve mazot sıkıntısı başladı.

12'si Türk 2'si Ukraynalı toplam 14 kişilik mürettebat aç kalınca gemiden ayrılmak istedi. Kaptanın çabalarıyla gemide durmaya zorlanan mürettebatın yardımına Sahil Güvenlik yetişti. 2 gündür aç olan mürettebata yiyecek vererek karınlarını doyurdu. Daha sonra gemiden inmek isteyen personele teker teker tutanak tutularak gemide beklemeleri söylendi. Uluslararası yolculuk yaptıkları için personel karaya indirilmedi.

Gemiden, gazetecilerin sorusunu yanıtlayan NİL-K'nın Kaptanı Süleyman Karakuş, "Dramatik bir denizde kalma psikolojisi bu. Kumanyamız var, yakıtımız gelecek. Personel bayramı evinde geçirme özlemi içerisinde. Denizde her zaman yakıtsız kumanyasız kalmak çok doğal bir şey çünkü karayla deniz mesafesi var limanlara uğranmadan yapılacak şeyler değil bu. Biz Bartın'dan yola çıktık mevcut yükümüzü tahliye ettik, Ukrayna 'Bikole' limanında yükümüzü aldık Mısır'a gidiyorduk. Yunan adasında demirledik orada bayramın araya girmesiyle yazışmalarımız uzun sürdü. Herhangi bir personel sıkıntımız, herhangi bir resmi olmayan belgemiz kumanya sıkıntımız yok" dedi.

Gemi mürettebatında görev yapan 2 gündür ekmek olmadığını söyleyen Hakan Uğurlu ise "İnşaallah yarın karada olacağız. Bu iş bitmiş olacak. Şu anda ekmeğimiz yok jeneratör çalışmıyor o yüzden sular akmıyor, elektriğimiz, suyumuz yok, mazotumuz da yok. Gemide her şey mazota bağlı mazot olmayınca da hiçbir şey çalışmıyor. 2 gündür ekmeğimiz yok mazot olmadığından da mağduruz işte. Sahil güvenlik geldi ifadelerimizi aldı. Bizim ifadelerimiz tamam 2 Ukraynalı vatandaş var onların ifadeleri alınması için tercüman bekleniyor. Biz açtık sahil güvenlik bize yiyecek bir şeyler verdiler pizza verdiler, tardanel ton verdiler şu anda karnımız tok. Personelin psikolojisi bozuldu yiyecek olmadığı zaman ister istemez psikolojiler de bozuluyor" dedi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim