• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Nordwind, Rusya'da Aeroflot'a rakip olacak

Nordwind, Rusya'da Aeroflot'a rakip olacak
'Pegas Touristik'in küçük havayolu taşımacılığı şirketi Nordwind, Aeroflot ve Transaero'ya rakip olma niyetinde.

 

'Pegas Touristik'in küçük havayolu taşımacılığı şirketi Nordwind, Aeroflot ve Transaero'ya rakip olma niyetinde.' Rusya'nın önde gelen gazetelerinden İzvestiya, Türk turizm şirketi Pegas'ın Rusya'daki son hamlesini okurlarına bu ifadelerle duyurdu.
 
Haberde, Pegas'ın beş yıl önce kurduğu havayolu şirketi Nordwind Airlines'ın bölgelerden yurtdışına tarifeli uçak seferleri  yapmak için resmi makamlara izin başvurusunda bulunduğu belirtildi. Buna göre şirket, Rusya'nın farklı şehirlerinden Avrupa, Kuzey Afrika, Çin ve Meksika'ya düzenli seferler planlıyor.  Bununla yetinmeyen Pegas,
 
Sibirya'daki Krasnoyarsk bölgesinde de "Pegas Faly" adıyla ikinci bir havayolu şirketi kurdu. Bu şirket de üç uçakla faaliyetlerine başladı.  
 
Pegas Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya, haberi doğrularken, "Bu şirketimiz için önemli bir adım. Buna birkaç yıldır ciddi şekilde hazırlanıyorduk" dedi.
 
Şirket, Rusya'nın bölgelerinden pek çok ülkeye direkt uçuşlar yaparak pazarın önemli bir oyunucusu olmayı planlıyor. Şirketin şu an itibarıyle tamamı Boeing ve Airbus olmak üzere 24 uçağı var.
 
Pegas Touristik,  bu yıl 3 milyondan fazla yolcu taşıyarak, bir yıl öncesinin aynı dönemine kıyasla yüzde 50'lik büyüme kaydetmişti. 
 
5 YILDA 3 UÇAKTAN 27 UÇAĞA...
 
Nordwind Airlines ilk seferini 5 Aralık 2008 tarihinde yaptı. Rusya sivil havacılık sektörünün turizm pazarındaki büyüme hızına yetişememesi yüzünden Pegas, üç uçakla yola koyuldu. Şu an 24 olan uçak sayısının yıl sonunda 27'ye çıkması bekleniyor. 
 
Şu an Pegas'ın Nordwind Airlines şirketi dışında, Rusya'nın diğer büyük tur opetarörleri de aynı mecrada atakta. Teztur "Ifly" şirketi ile faaliyet gösterirken Anex şirketi Rus "UTAIR" havayolları ile ortak uçuşlar yapıyor. Coral'ın da yakında kendi havayoluyla uçuşlar başlaması bekleniyor. Charter uçaklarının Rusya turizm pazarında talebe yanıt verememesi, şirketleri kendi  havayollarını kurmaya iten en önemli faktör. 
 
SIFIRDAN ZİRVEYE: PEGAS
 
Türk işadamı Ramazan Akpınar'ın 1994'te kurduğu Pegas, gelecek yıl Rusya pazarında 20'nci yılına girecek.  Şirket 20 yılda,  Rusya'nın 49 şehrinden 29 ülkeye operasyon yapar duruma geldi.
 
Türkiye ile işe başlayan tur operatörü, 2004'te Tunus, 2005'te Hindistan Goa ve Tayland ile büyümüş ve 22 ülkede operasyon yapar duruma gelmişti. Şirket yetkilileri, bu yıl Türkiye'ye Rusya'dan 1.1 milyon turist götürdüklerini, toplam Pegas müşterisi sayısının ise 3 milyonu bulduğunu vurguluyor. Bir yıl öncesine göre büyüme oranı yüzde 15'i buldu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim