• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Olağandışı atlayış için geri sayım başladı

Olağandışı atlayış için geri sayım başladı
Avusturyalı rekortmen pilot Felix Baumgartner, 36.5 kilometreden daha yüksek bir irtifadan, atlayarak tarihte ilk kez ses duvarının insan bedeniyle aşılması rekoruna imza atacak.

OLAĞANDIŞI BİR ATLAYIŞ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Avusturyalı rekortmen pilot Felix Baumgartner, 36.5 kilometreden daha yüksek bir irtifadan, yani yolcu uçaklarının olağan irtifasından 4 kat yükseklikte bulunan stratosferden atlayarak tarihte ilk kez ses duvarının insan bedeniyle aşılması rekoruna imza atacak.

2010 yılının Aralık ayında gerçekleştirilecek rekor atlayış ile tarihte ilk kez ses duvarının insan bedeni ile aşılması rekoru gerçekleşmiş olacak. Stratosfere çıkarılan özel bir kapsülden atlamayı planlayan Baumgartner, aynı zamanda bu atlayış ile 'en yüksek insanlı balon uçuşu', 'en yüksekten atlayış', 'en yüksek serbest düşüş' alanlarında dünya rekoru kırmayı planlıyor. Proje ile ayrıca hava sahası güvenliğini artıracak yeni araştırma verileri elde edileceği belirtiliyor.

İNSAN BEDENİNİN NASIL TEPKİ VERECEĞİ BİLİNMİYOR

İlginç rekor denemesiyle ilgili düşüncelerini aktaran Felix Baumgartner, "Bu kelimenin tam anlamıyla bilinmeyene atlayış. İnsan bedeninin ses duvarının aşılmasına ne tepki vereceğini kimse tahmin edemiyor" diye konuştu.

Rekortmen pilotun bu göreve hazırlanmak üzere, yüksek irtifa atlayış rekorunun şu anki sahibi emekli ABD Hava Kuvvetleri Albayı Joe Kittinger ile çalışmalar yaptığı belirtildi.

Stratosferde hava direncinin düşük irtifalardakinden daha düşük oluşu, Felix Baumgartner'ın hızla ilerlemesini olanaklı kılacak. Baumgartner, serbest düşüşünün ilk 37 saniyesi içerisinde, yoğunlaşan hava tarafından gitgide yavaşlatılmadan önce ses hızını aşacak. Böyle yoğun şekilde hızlı bir ilerlemeye rağmen vücudunun pozisyonunu korumak ise olağandışı bir başarı olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim