• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Öncü'nün şirketi, Türkmenistan’a acil tıbbi yardım helikopteri teslim etti

Öncü'nün şirketi, Türkmenistan’a acil tıbbi yardım helikopteri teslim etti
Uçak ve helikopter dönüşümünde uzman Bremen merkezli Global Aviation Interior Services isimli havacılık şirketinin sahibi Zeydan Öncü, Türkmenistan’a acil tıbbi yardım helikopteri yapıp, teslim etti.

Almanya’nın Rothenburg/ Oberlausitz şehrindeki havaalanında faaliyet gösteren işadamı Zeydan Öncü’ye ait Global Aviation Interior Services isimli şirket, Türkmenistan’a ait Super Puma AS332L’yi, acil tıbbi yardım helikopterine dönüştürüp, teslim etti.

Bu alanda dört ay içerisinde tüm dönüşümü gerçekleştirdiklerini açıklayan Öncü, “Rakiplerimiz, aynı işi 8 ile 12 aydan önce bitiremiyor.” dedi.

EN MODERN TIBBİ HELİKOPTER

Öncü, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangul Bedri Muhammedov’un makamına ait ikisi Super Puma AS332L, ikisi Skorsky S76C ve biri Augusta Westland – AW139 olmak üzere beş helikopterin dönüşüm ihalesini, dünya devleri Airbus Helicopters ve Skorsky gibi şirketlere karşı yarışarak kazandıklarını söyledi. Öncü, bu beş VIP helikopteri, EMS tıbbi kurtarma, arama ve kurtarma ve Offshore’ye dönüştüreceklerini söyledi.

Bu çerçevede, dönüşümünü yaptıkları ilk helikopteri Türkmenistan Sağlık Bakan Yardımcısı Dovran Separov’a teslim ettiklerini kaydeden Öncü, “Super Puma AS332L’yi dünyanın en modern acil tıbbi yardım helikopteri haline getirdik.” diye konuştu.

Önceki yıllarda kargo uçakları için kendi buluşları olan pilot çalışma ve dinlenme yeri (crewrest) ürettiklerini ifade eden Öncü, kabinle ilgili EASA kuruluşundan tüm sertifikalara sahip olduklarını vurguladı.

A 380’İ TASARLAYAN EKİPTEN

A 380’ni tasarlayan ve 27 Nisan 2005’teki ilk uçuşuna kadar eşlik eden 140 kişilik ekipte önemli görevler üstlenen Zeydan Öncü, kendi işini kurana kadar A400 uçaklarının program yöneticiliğini yaptığını yaptı.

Airbus’tan ayrıldıktan sonra Abu Dabi’de Şeyh Said Bin Hamdan Al Nahyan ile ortaklık kurduğunu aktaran Öncü, Airbus’ta, özellikle de A 380 projesindeki tecrübelerinin bugünkü işinde çok büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.

Küçük ama kabiliyetli ve tecrübeli bir ekip oluşturduklarını belirten Zeydan Öncü, “Üstlendiğimiz işleri, rakiplerimize göre, daha uygun fiyata ve çok daha kısa sürede bitirebiliyoruz. Bu da müşteri sayımızın artmasına katkı sağlıyor” ifadesini kullandı.

“Misyon değil vizyonumuz var” diyen Öncü, kabin içi donanım ve ekipmanla ilgili A’dan Z’ye her türlü talebi, tek elden karşılıyoruz.” dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim