• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

OR-Gİ'de sona yaklaşıldı

OR-Gİ'de sona yaklaşıldı
Koruyucu mendireklerin yanı sıra 3 kilometre uzunluğundaki pistinin asfaltı tamamlanan, ardından da kulesinin inşası sürdürülen Ordu-Giresun Havalimanında sıra terminal binasında.

Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan, Ordu ve Giresun illerinin ortak hayali "Ordu-Giresun Havalimanı" inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Ekiplerin gece gündüz çalıştığı havalimanı inşaatında altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken üstyapı çalışmaları ise devam ediyor.

Ordu-Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce üstyapı çalışmaları kapsamında kule yapımına başladıklarını ve kulenin kazıklarının tamamladığını belirtti.

Kazıkları tamamlanan kulenin hemen yanına terminal binası yapmaya başladıklarına işaret eden Kahraman, "Bir yandan terminal binasının beton dökümünü gerçekleştiriyoruz, bir yandan da demir bağlama işlemlerini sürdürüyoruz" dedi.

Çalışmaların gece gündüz hızla sürdüğüne dikkati çeken Kahraman, işçi sayısının da gün geçtikçe arttığını vurguladı. Hedeflerinin üstyapı çalışmalarını zamanında tamamlamak olduğunu belirten Kahraman, şöyle konuştu:

"Yolcuların giriş-çıkış yapacağı terminal binası A, B, C, D ve E olmak üzere 5 ayrı bloktan oluşuyor. Toplam 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan terminal binasında E blok üzerinde çalışmalarımıza başladık. Yalnızca terminal binasında 13 bin metreküp beton kullanılacak. Dökülen beton miktarı ise bin 100 metreküp civarında. İnşallah önümüzdeki 2-3 gün içerisinde E blok üzerinde yer alacak kolonlar da dökülmüş olacak. Bu blok tek katlı ve yüksekliği 5,5 metre olacak."

"Düğümü çözdük"

Terminal binalarının bloklarını tek tek bitirmeyi amaçladıklarını anlatan Kahraman, şunları kaydetti:

"Çalışan sayımız 38 ama önümüzdeki günlerde bu sayı 60'ı bulacak ve işçi sayımız artmış olacak. Böylelikle çalışmalar daha da hızlandırılacak. Açıkçası biz düğümü çözdük. Çünkü bizim için ilk beton demek, işin başlangıcı ve bitişi demek. Bundan sonra artık işin pratik kısımlarına geçilecek. Çalışmalar ilerledikçe biz de mutlu oluyoruz. Hedefimiz projeyi zamanında teslim etmek."

Kahraman, üstyapı binaları içerisinde terminal binası ve kulenin yanı sıra kaza-yangın binası, ısı-güç merkezi, iş makinesi garajı, emniyet binası, giriş kontrol binası ve açık-kapalı otopark projelerinin yer aldığını, bu binaların yapımına da ilerleyen günlerde başlanacağını sözlerine ekledi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim