• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Or-Gi'nin dolgusu gelecek yıl bitirilecek

Or-Gi'nin dolgusu gelecek yıl bitirilecek
Ordu Valisi Orhan Düzgün ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yapımı hızla devam eden Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu...

DOLGU GELECEK YIL BİTECEK...

Ordu Valisi Orhan Düzgün ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yapımı hızla devam eden Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu...

İlk olarak Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının taş ihtiyacının karşılandığı Turnasuyu köyü Divane Mahallesi'ndeki taş ocağına giden ve incelemelerde bulunan Ordu Valisi Orhan Düzgün ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak'tan ve diğer yetkililerden bilgi aldı.
 
Daha sonra havaalanı inşaatı alanına giden ve 310 metreye ulaşan koruyucu mendirek çalışmasını yerinde inceleyen valiler, şantiye binasına geçerek bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında şantiye şefi Ömer Işık'tan brifing aldılar.
 
Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının koruyucu mendirek ve pist dolgusu için gerekli olan 30 milyon ton taş için Divane mevkiindeki taşocağından dolgu çalışmalarına başlandığını belirten Işık, "İlk alanda yaklaşık 5 milyon ton taş mevcut. Taşocağından beklediğimizin üzerinde verim elde ediyoruz. Bu alanın 1600 metre ilerisinde bulunan alanda ise 100 milyon ton taş rezervi var. Ayrıca, pist zeminin sıkıştırmak için Ayrılık Köyü sınırları içindeki taş ocağından da taş alacağız. Dolayısıyla dolgu için taş sorunumuz olmayacak" dedi.
 
Havaalanı inşaatına bugüne kadar 40 bin ton taş döküldüğünü ifade eden Işık, "Taş ocağına giden yolu İl Özel İdaresinin desteği ve katkılarıyla yaptık. Bu yolu biraz daha iyileştirerek ocaktan taş sevkiyatımızı artıracağız. Şu anda 15 kamyon ile günde 150 sefer yaparak 3 bin 500 ton civarında taş taşınıyor. Koruyucu mendirek çalışmalarında 310 metreye ulaştık ve Giresun istikametinde dönüş aşamasına geldik. 1 Mart tarihi itibariyle çift vardiya sistemine geçeceğiz. Nisan ayı başı itibariyle günlük 40 bin ton taş taşımayı planlıyoruz" diye konuştu.
 
"DOLGU GELECEK YIL BİTECEK"
 
Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının planlanan sürede yapılacağına inandığını belirten Ordu Valisi Orhan Düzgün, havaalanı inşaatının 545 metre eninde, yaklaşık 4 km uzunluğunda olacağını belirterek şunları kaydetti: "Müteahhit firma tarafından 2012 yılında 12.5 milyon ton taş taşınarak, koruyucu mendirek ve pist dolgu işlemi, 2013 yılında ise 14 milyon ton taş dolgu yapmak suretiyle geriye kalan altyapı işi bitirilecek. Denize dolgu sırasında denizaltını kamera ile görüntüleyebilen ve kayıt yapan kameralı vinçler kullanılacak. Firma çalışmalarını şu an planlandığı şekilde devam ettiriyor. Biz de bir gecikme olmaması için bugün olduğu gibi zaman zaman inşaatı takip ediyoruz ve edeceğiz. Havaalanının tamamlanmasından sonra, hatta inşaata paralel olarak bölgemizdeki yatırımların artmasını bekliyoruz. Bir ilde ticaretin, ekonominin, eğitimin, turizmin gelişmesi için kolay ulaşılabilir olması çok önemli. Başta turizm sektörü olmak üzere bölge ekonomisi havaalanı ile ciddi bir şekilde canlanacaktır. Yeni yatırımlara ilişkin yer arayışları olduğunu biliyor, duyuyoruz. Geçtiğimiz günlerde yurtdışından bir firma Ordu'ya gelerek turizm ve spor konusunda bir yatırım yapma arzusunda olduğunu bizlere iletti. Biz de Ordu'da yatırım yapmak, istihdam sağlamak, ilimiz ekonomisini canlandırmak isteyen gerek Ordu'dan gerekse Ordu dışından herkese yardımcı olmaya devam edeceğiz."

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim