• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Orhan Birdal, yeniden THY Yönetim Kurulu'na seçildi

Orhan Birdal, yeniden THY Yönetim Kurulu'na seçildi
Türk Hava Yolları'nın bugün gerçekleştirilen olağan genel kurulunda Orhan Birdal yeniden yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Türk Hava Yolları'nın bugün gerçekleştirilen olağan genel kurulunda bir sürpriz gerçekleşti. 

Türk Hava Yolları'nda 15 yıldır Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal getirildi.

ORHAN BİRDAL KİMDİR?

1958 Yılında Erzincan'ın Kemah ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1980 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan mezun olan Orhan Birdal, 1990 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı.

1982 Yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinde Atatürk Havalimanı'nda Hava Trafik Kontrolörü olarak havacılık sektörüyle tanışan Orhan Birdal, daha sonra sırasıyla Erzincan'da Hava Trafik Kontrolörü ve Havaalanı müdürlüğü, Nevşehir Kapadokya, Trabzon ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları Başmüdürlüğü görevlerinin ardından DHMİ Genel Müdürlüğü İşletme Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

2003 Yılında DHMİ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan Orhan Birdal, 2007-2015 yılları arasında DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunduktan sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliğine atandı.

DHMİ Genel Müdürlüğü görevi esnasında 2008-2012 yılları arasında Türk Hava Yolları A.O. Yönetim ve Denetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Bunun yanı sıra TOBB Havacılık Meclisinde Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı.

Havacılık sektöründe uzun yıllar yönetici olarak çalışan Orhan Birdal birçok başarılı projeye imza atmıştır. Bunların başında dünyanın en büyük yap-işlet-devret(YİD) projesi olan Yeni İstanbul Havalimanı gelmektedir. Ayrıca Türkiye’de Havalimanlarında yapılan 17 adet Yap-İşlet-Devlet ve Kamu-Özel Sektör İşbirliği projelerinin her safhasında en üst düzeyde görev yapmıştır.

Orhan Birdal, Türkiye'de yerli sivil uçak yapımı için oluşturulan komisyonda aktif görevler almıştır. Ayrıca 10. ve 11. Ulaştırma Şuralarında Havacılık sektörünün başkanlığını ve moderatörlüklerini üstlenmiştir. 

Yurt içi ve yurt dışında çeşitli kuruluşlar tarafından Yılın Bürokratı, Yılın Kamu Kuruluşu ve Yılın Kamu Yöneticisi Gibi birçok ödüle layık görülmüştür.

İngilizce bilen Orhan Birdal, evli ve dört çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim