• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Orhan Birdal'ın başını 'jet krizi'mi yaktı

Orhan Birdal'ın başını 'jet krizi'mi yaktı
8 yıl Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nü yapan Orhan Birdal, önceki gün görevden alındı. Birdal’ın başını ‘jet krizi’ yedi.
Bakanlıkta, Binali Yıldırım’ın getirdiği bürokratlara yönelik operasyon sürüyor.
 
MÜŞAVİR YAPILDI: 2007 yılında DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanan Orhan Birdal, Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayınlanan üçlü kararname ile bakanlık müşaviri yapıldı. Eski bakan Binali Yıldırım’ın gözde bürokratlarından olan Birdal’ın görevden alınışına gerekçe olarak ‘jet krizi’ gösteriliyor. İşte o krizin perde arkası:
 
KARS’A JETLE GİTTİLER: Başbakan Ahmet Davutoğlu, 29 Kasım’da il kongresi ve havalimanı yeni terminal açılışı için Kars’a gitti. DHMİ bürokratları da tarifeli uçak yerine özel jetle Kars’a gittiler. Açılışa katılan bürokratlar dönüşü Ankara yerine İstanbul’a yapmak istedi.
 
DANIŞMAN KALDI: Gidişte sorunsuz başlayan yolculuk dönüşte krize neden oldu. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın danışmanı yer yok diye jete bindirilmedi. Jet, İstanbul’a uçtu. Danışman ise Müsteşar Yardımcısı Hamdi Yıldırım’ı arayarak şikayetçi oldu ve kendisinin Kars’tan Ankara’ya getirilmesini istedi.
 
JETİN BAŞI DÖNDÜ!: Müsteşar Yardımcısı geçici bir formül buldu. Gündüz Ankara’dan Kars’a, Kars’tan İstanbul’a uçan jet, danışmanı getirmek için İstanbul’dan Kars’a gönderildi. Aynı gece Kars’tan da Ankara’ya uçuş yaptırıldı.
 
BAKANA ŞİKAYET: Danışman, yaşanan gelişmeleri eski ekibin kendisine ve bakana tepkisi olarak anlattı. Bakan Lütfi Elvan, Başbakan’ı ikna ederek Genel Müdürü görevden aldırdı.
 
 Veli TOPRAK/ SÖZCÜ 
www.ulastirma.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim