• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Otoyola çıkan yayanın ceza çilesi

Otoyola çıkan yayanın ceza çilesi
İzmir'in Buca İlçesi'nde yasak olmasına rağmen otoyola yaya giren emekli işçi 59 yaşındaki Mehmet Şeker'e 66 lira para cezası kesildi.

Hemen ertesi günü cezayı ödeyen Şeker, kayıtlarda ödenmediği gözüktüğü için iki yıl sonra faiziyle 160 lira olan cezayı ödemesi için bir ayda üç tebligat alınca şaşkına döndü.

Torbalı'da eşinde ayrı yaşayan, 3 çocuk babası Mehmet Şeker, 4 Nisan 2011 tarihinde Buca'da bahçevanlık yaptığı bahceye gitmek için bindiği minibüsten Buca-Gaziemir Otoyolu, Kozağaç Mevkisi'nde indi. 20 metre ilerdeki otoyol çıkışına doğru yürümeye başlayan Şeker'e, otoyol polisi, Karayolları Trafik Kanunu'nun 68'inci maddesi gereği, yasak olduğu halde yaya olarak otoyola girdİği için 66 lira para cezası kesti.

Daha önce de pek çok kez kullandığı bu güzergahta yediği ceza nedeniyle şaşıran Şeker, ertesi gün cezayı 'erken ödeme indiriminden' yaralanıp, 49 lira 50 kuruş olarak ödedi. Ancak, Torbalı Vergi Dairesi, iddiaya göre, cezanın ödendiğini Buca Vergi Dairesi'ne bildirmedi. Buca Vergi Dairesi de, bugüne kadar ödenmediği gerekçesiyle faizleriyle 160 lira olan ceza için Şeker'e bir ay içinde üç kez ödeme tebligatı gönderdi.

Elinde ödediği cezanın makbuzuyla durumu öğrenmek için Torbalı Vergi Dairesi'ne gidince, "Buca Vergi Dairesi'ne faks gönderemiyoruz. Bu nedenle cezanız ödenmemiş görünüyor" yanıtıyla karşılaşan Şeker, kendisine verilen evrakla bu defa Buca'ya gitti. Buca Vergi Dairesi'nde ise evrakların elden değil Torbalı Vergi Dairesi tarafından gönderilmesi gerektiği söylenmesi üzerine Şeker, yine sonuç alamadı. İki kurum arasında bir kaç kez daha gidip, gelmesine rağmen bir türlü sorununu çözemeyen Şeker, "İki kurum arasındaki anlaşmazlık nedeniyle mağdur olan ben oldum. Neredeyse, ceza kadar yol parası harcamak zorunda kaldım" diyerek, tepkisini dile getirdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim