• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Outlet satışlara yeni standartlar geliyor

Outlet satışlara yeni standartlar geliyor
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Başbakanlığa gönderdiği Perakende Yasa taslağı, tüketicinin aldatılmasına neden olan “outlet”, “seri sonu”, “ihraç fazlası” ve “fabrika fiyatından satışlara” yeni standartlar getiriyor.

Düzenlemeyle bu tip satışlar yalnızca aynı satış türünde faaliyette bulunan mağazalarda yapılabilecek. Taslak düzenlemeyle, kurumların piyasayı canlandırmak amacıyla düzenlediği alışveriş festivali için ayıracakları ödenek miktarı da bütçelerinin yüzde 5’ini aşamayacak.

AVM Yasası olarak bilinen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi’ne ilişkin taslak, alışveriş festivallerinden ouetlet satışlara kadar birçok konuda sektöre yeni kriterler getirecek. Başbakanlığa sevk edilen düzenlemeye göre seri, sonu, ihraç fazlası ve kusurlu malların satışları yalnızca bu satış türünde faaliyette bulunulması kaydıyla yapılabilecek. Sürekli indirimli satış yapan perakende işletmelerin ön cephesinde kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde bu satış türünü gösterecek ibarelere yer verilmesi gerekecek. Alışveriş merkezlerinin bu ibareleri kullanabilmeleri, içinde yer alan perakende işletmelerin tamamının bu şekilde faaliyette bulunmasına bağlı olacak. Sürekli indirimli satışlarla satılan mallarla ilgili esaslar yönetmelikle belirlenecek. Bakanlık taslakta bu düzenlemenin gerekçesini ise şu ifadelerle açıkladı:

"Tüketici aldatılıyor“

"Outlet veya fabrika çıkış fiyatıyla satılan ürünler olduğu gibi piyasa fiyatıyla satılan diğer nitelikteki ürünler de bulunmaktadır. Bu durum tüketicinin aldatılmasına hem de işletmeler arasında haksız rekabete neden olmaktadır. Sürekli indirimli satılacak malların belirlenmesine ve satışların yalnızca bu satış türünde faaliyette bulunulması kaydıyla yapılabilmesine yönelik düzenleme yapılmaktadır. Ayrıca alışveriş merkezlerinin outlet ibareleri kullanabilmeleri, içinde yer alan perakende işletmelerin tamamının bu satış türünde faaliyette bulunmasına bağlı kılınmaktadır.”

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim