• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Özbekistan 20. yılında hızlı trenle tanışıyor

Özbekistan 20. yılında hızlı trenle tanışıyor
Özbekistan halkı, bağımsızlığının 20. yıl dönümünde hızlı trenle tanışacak.

Özbekistan'ın hızlı trenleri yola çıktı

Özbekistan halkı, bağımsızlığının 20. yıl dönümünde hızlı trenle tanışacak.

İspanya'dan gemiyle Rusya'nın St.Petersburg kenti limanına getirilen iki tren, dev vinçler yardımıyla gemiden alınarak demir yolu rayına yerleştirildi. Resmi işlemleri tamamlanıp, gerekli parçaları takılan trenlerin Rusya-Kazakistan güzergahı üzerinden 2-3 gün içerisinde Özbekistan'a ulaşması bekleniyor.

Orta Asya'da Kazakistan'dan sonra bir ilke imza atarak bölgenin ilk hızlı tren projesini hayata geçiren Özbekistan'ın yeni aldığı hızlı trenlerinin ülke bağımsızlığının kutlanacağı 1 Eylül 2011 tarihi arifesinde sefere başlaması bekleniyor. 'Afrosiyob' isimli hızlı trenler ilk etapta başkent Taşkent ile Tarihi İpek Yolu güzergâhında yer alan ülkenin tarihi kenti Semerkant arasında sefer yapacak. İspanya'nın Patentes Talgo şirketinden satın alınan AVE-250 tipi iki hızlı tren yaklaşık 40 milyon Euro'ya mal oldu.

Bu arada hızlı tren seferlerinin yapılacağı ve yaklaşık 70 milyon dolara mal olan Taşkent-Semerkant arasındaki demir yolu ağındaki modernizasyon ve tamir çalışmaları da tamamlandı. Özbekistan'ın bölgede ilk olan bu hızlı tren seferleri bilahare ülkenin diğer tarihi kentleri Buhara ve Hiva'ya kadar da uzatılacak.

Şimdilik Taşkent-Semerkant arasında seferler yapacak olan yeni trenler saatte 250 kilometre hıza kadar çıkabilecek. Şu anda kara yolu ile 4-5 saatte kat edilen Taşkent-Semerkant arasındaki mesafe, hızlı trenlerle bir bucuk saate inecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim