• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Özgül Holding, enerjide yatırıma devam edecek!

Özgül Holding, enerjide yatırıma devam edecek!
Holding, güneş ve rüzgar enerjisi alanında toplam 500 milyon dolarlık yatırım karar aldı.

Yenilenebilir enerji konusunda hükümet teşvikleri yabancı yatırımcının ilgisini çekerken hem güneş enerjisi hem de rüzgar enerjisi kullanımı hızla artıyor.
 
Yıllardır yenilenebilir enerji konusundaki çalışmalarına devam eden Özgül Holding 2016 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam etmeyi hedefliyor.
 
Yenilenebilir enerji alanında 2016’da 500 MW’lik kurulu güce sahip olmayı hedefleyen holding, yıl içerisinde 200 MW’lik rüzgar enerjisi ve 300 MW’lik güneş enerjisi olmak üzere toplamda 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.
 
Özgül Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül: “Yabancı ortaklık görüşmelerimiz devam ediyor. Biz yatırım endeksli bir şirketiz, temel hedefimiz yatırımcı olmaktır. 2016 yılının ikinci çeyreği itibariyle başlaması beklenen rüzgar ihale süreci sonrasında yatırımlarımız için start vereceğiz. Tüm enerji yatırımlarımız lisanslı projelerdir.” dedi.

Güneş enerjisi konusunda önümüzdeki aylarda açıklanması beklenen güneş kapasiteleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Ömer Faruk Özgül: “Yakın zamanda lisanslı GES kapasitelerinin açıklanmasıyla birlikte piyasada çok ciddi rakamlara ulaşan lisansız GES uygulamalarıyla el değiştirmelerine olanak sağlanmalı. Ayrıca lisanslı projelerin lisanssız projeler karşısında rekabet hukukuna uygunluğunun sağlanmasına dair düzenlemelerin de yapılması gerekiyor.Lisanssız projelerdeki gerçek yatırımcı profilinin ortaya çıkması için GES bağlantı kapasiteleri mevzuatta belirlenen zamanlamalarla açıklanmalı.GES kapasitelerinin yakın zamanda açıklanması ile ülkemizin güneş enerjisi üretimi hedeflerine ulaşmasındaki engellerin de kalkacağını düşünüyorum. Holding olarak güneş ve rüzgar enerjisi alanında 2016 yılında toplam 500 milyon dolar yatırım yapmayı planlamaktayız.” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim