• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Patronların bankası Neoconcu çıktı

Patronların bankası Neoconcu çıktı
Türkiye'ye ağır eleştiriler yapan dünyanın en büyük ve gizemli bankası Brown Brothers Harriman'ın kolları siyasetin her alanına uzanıyor.

Patronların bankası Neoconcu çıktı

Türkiye'ye ağır eleştiriler yapan dünyanın en büyük ve gizemli bankası Brown Brothers Harriman'ın kolları siyasetin her alanına uzanıyor. Kurucusu ve ortakları Cumhuriyetçilere çok yakın hatta bağışçıları. Ayrıca ABD'nin her savaşında servetleri artan gizli kahramanlar.

Türkiye ekonomisi ve Merkez Bankası'na ağır eleştiriler yapan Brown Brothers Harriman (BBH) 16 ofisi olmasına rağmen 2.8 trilyon dolarlık varlıkla dünyanın en büyük bankası. BBH'nın kolları siyasete de uzanıyor. Amerikan hükümetleri ve 'şahinleri' olarak adlandırılan 'neocon'lar bankanın kurucuları ve ortakları. BBH ile ABD şahinlerinin bağlantılarına bakınca ilginç ilişkiler çıkıyor. Ana ortakları ve kurucuların Cumhuriyetçilerle çok yakın ilişkileri var. Baba Prescott Bush ve George Bush'un ortakları arasında yer aldığı bankanın bir diğer bağlantısı da Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile. Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkan Yardımcısı olan Cheney, George W. Bush hükümetinde Savunma Bakanlığı yaptı. Aynı zamanda emekli olduktan sonra, 21 Mayıs 2009 tarihinde, İsrail Lobisi'nin ABD'deki en aktif kuruluşlarından olan Amerikan Girişimcilik Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada Irak ve Afganistan savaşlarının İsrail'in güvenliği için hayati olduğunu iddia etti.

SİSTEMİ ELE GEÇİRMİŞLER

 

1931'de Brown Brothers & Co. ve Harriman Brothers & Co birleşmesiyle adını alan bankanın kurucuları da ABD'nin geçmişinde söz sahibi olanlardan. W. Averell Harriman, Prescott Bush, George Herbert Walker, Robert A. Lovett , Richard W. Fisher, Robert Roosa bu isimler arasında. New York Valisi ve Rusya Büyükelçiliği yapmış olan W. Averell Harriman ve Hazine Başkanı Robert V. Roosa da BBH'da çalışan isimlerden. Kıdemli ortaklardan biri olan Robert Roosa'nın İngiltere Merkez Bankası ile de yakın bağlantıları var. Roosa ve David Rockefeller ise Paul Volcker'ın ABD Merkez Bankası'na (Fed) girmesi için çalışmış. William Averell Harriman ise Roosevelt ve Truman dönemlerinin önemli isimlerinden Ticaret Bakanlığı ve daha sonra New York Valiliği yapan Harriman, aynı zamanda Soğuk Savaş'ın döndüğü dönemde Sovyetler Birliği ve İngiltere Büyükelçiliği yapmış bir isim. Aynı zamanda Kennedy ve Johnson dönemlerinde de diplomat olarak hükümette görev almış.

SAVAŞIN İÇİNDE OLAN PARA BABALARI

 

ABD'nin her savaşının ardında Brown Brothers Harriman'ın kurucuları ve ortakları var. II. Dünya Savaşı'ndan Kore'ye ve Irak Savaşları'na kadar birçok savaşın arkasında görev almış isimler Brown Brothers Harriman kökenli. William Averell Harriman, Roosevelt ile Churchill arasında özel kuryelik yapmış. Kuruculardan Robert Abercrombie Lovett ise ABD'de Milli Savunma Bakanlığı yapmış bir isim. Harry S. Truman kabinesinde de görev alan Lovett ise II. Dünya Savaşı ve Kore savaşlarının gizli kahramanı.

NEOCONCULUK NEDİR?

 

Neocon kelime olarak New Conservative (Yeni Muhafazakar) anlamına geliyor. Terim, ilk olarak 1973'te Amerika'da liberaller ve sosyal demokratları eleştirenler için kullanıldı. Neoconcuların Vietnam, Irak ve Kore gibi savaşlarda etkileri var.

CUMHURİYETÇİLERİN BAĞIŞÇILARI


ABD'nin en büyük bankası olan BBH'nın seçimlerde Cumhuriyetçilerin kampanyalarına destekleri de oldukça yüksek. Ulusal Cumhuriyetçi Komite, Ulusal Cumhuriyetçi Senatörler Komitesi ve birçok Cumhuriyetçi senatöre milyonlarca dolar bağış yapılmış.

4.000 KİŞİ 2.8 TRİLYON $'I YÖNETİYOR


Dünya genelinde 16 ofisi bulunan BBH'nın çalışan sayısı da 4.000. Ortak sayısı 40 oaln bankanın yönettiği portföy 2.8 trilyon dolar.
 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim