• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Pegasus, Airberlin ile ortak uçuşa başladı

Pegasus, Airberlin ile ortak uçuşa başladı
Eylül 2011’den itibaren Pegasus ve airberlin’in ortak misafir taşıyacağı “codeshare” uçuşları başladı. Ortak uçuşlar ilk aşamada Almanya’nın dört şehrinden Türkiye’ye gerçekleşecek.

PEGASUS HAVA YOLLARI, ALMANYA’NIN İKİNCİ BÜYÜK HAVAYOLU AIRBERLİN İLE ORTAK  UÇUŞLARA BAŞLADI
 
Eylül 2011’den itibaren Pegasus ve airberlin’in  ortak misafir taşıyacağı “codeshare” uçuşları  başladı. Ortak uçuşlar ilk aşamada Almanya’nın dört şehrinden Türkiye’ye gerçekleşecek.
   
Yurt içi ve yurt dışı destinasyonlarına her gün bir yenisini ekleyen Pegasus Hava Yolları, Almanya’nın ikinci büyük havayolu airberlin ile Eylül 2011 tarihinden itibaren ortak uçuşlar gerçekleştirmeye başladı.
 
Ortak uçuşlar ilk aşamada Almanya’nın Berlin, Düsseldorf, Köln ve Münih şehirlerinden İstanbul’a ve bağlantılı olarak Ankara ve İzmir’e gerçekleşiyor. 2012 yılında hayata geçecek ikinci aşamada  ise Pegasus misafirleri airberlin’in uçtuğu Almanya ötesindeki destinasyonlara kolayca uçacaklar.
 
Ortak uçuşlarla  ilgili olarak bir açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Pegasus olarak 2007 yılında başladığımız tarifeli Almanya seferlerimize hızla yenilerini  ekledik. Almanya’da 5 noktaya, haftada 40 tarifeli sefer gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi Pegasus’u da bünyesinde barındıran Esas Holding, yüzde 16.48 oranıyla airberlin’in en büyük hissedarı. airberlin’le 2009 yılında başlayan iş birliğimiz kapsamında iki havayolunun web siteleri birbirine bağlıydı ve bir havayolunun misafirleri diğer havayolunun web sitesinden uçuş rezervasyonu yapabiliyordu. airberlin ile şu anda gerçekleştirmeye başladığımız ortak uçuşlar  ile Almanya’daki varlığımızı daha da güçlendirmekten mutluluk duyuyor ve bu iş birliğini yeni fırsatların ilk adımı olarak görüyoruz.” dedi.
 
airberlin CFO’su Ulf Hüttmeyer ise, “Türk ortağımız Pegasus ile gerçekleştirdiğimiz codeshare uygulaması, hızla büyüyen Türkiye pazarındaki yerimizi güçlendirecek. Misafirlerimiz bu uygulama ile Almanya’dan direkt İstanbul’a uçabilecekler. Ayrıca İzmir ve Ankara’ya düzenlenen bağlantılı uçuşlara da rezervasyon yaparak, bu şehirlere de seyahat edebilecekler. ” ifadesini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim