• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Pegasus, geri dönüş için açıklama yaptı

Pegasus, geri dönüş için açıklama yaptı
Pegasus Havayolları'na ait uçak havalandıktan 10 dakika sonra geri dönmüş ve 1.5 saat rötar yapmıştı. Olayla ilgili olarak Pegasus Havayolları'ndan bir açıklama yapıldı.

PEGASUS UÇAĞI NEDEN GERİ DÖNDÜ?

21 Ekim Perşembe günü Bodrum- İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçak havalandıktan 10 dakika sonra geri dönmüş ve 1.5 saat rötar yapmıştı. Olayla ilgili olarak Pegasus Havayolları'ndan bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama:

21 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen – Bodrum seferini yapan Boeing 737-800 tipi PC176 sefer sayılı uçağımızın havalandıktan kısa bir süre sonra tekrar limana iniş yaptığı yönünde tarafınıza ulaşan bilgilere açıklık getirmek isteriz.

Belirtilen uçuşta, kaptan pilotumuz, kokpit camından gelen bir ses nedeniyle havalimanına geri dönme kararı almış ve yerde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, uçuş güvenliği açısından sakıncalı bir durum olmadığı saptanmıştır.

DHMİ ve Sivil Havacılık Müdürlüğü’nün kuralları gereği kapılarını kapattıktan sonra tekrar park pozisyonuna geçen tüm uçaklar için uygulandığı üzere, güvenlik ve uçuş izin formları tekrar doldurulmuştur. Uçak havalimanına dönüş yaptığı için ilk kalkış ve geri dönüşünde harcadığı yakıt takviye edilmiştir. Tüm bu süreçlerin ardından Sivil Havacılık’tan kalkış için tekrar izin alınarak uçağımız yeniden havalanmıştır. İlk kalkışında eksik yakıtla kalkışı kesinlikle söz konusu değildir.

Bu süreçte kaptan pilotumuzun misafirlerimizi bu detayda ve kapsamda bilgilendirmediği anlaşılmış, bu da yanlış anlamaya neden olmuştur. Kendisi Pegasus Hava Yolları yönetimi tarafından uyarılmıştır.

Yaşanan bu süreçten dolayı değerli Pegasus misafirlerimizin ve tarafınızın göstereceği anlayışa şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
PEGASUS HAVA YOLLARI YÖNETİMİ

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim