• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Pegasus Havayolları anlaşmayı feshetti

Pegasus Havayolları anlaşmayı feshetti
Pegasus Havayolları, Çelebi Hava Servisi ile 1 Haziran 2013’ten geçerli olmak üzere 3 yıllık yer hizmetleri anlaşması imzaladığı gün, kendi yer hizmetlerini kendi yapma kararı aldığını açıkladı.
Pegasus Havayolları, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kendi yer hizmetlerini kendi verme kararı aldı. Pegasus Havayolları’ndan yapılan açıklamada, “ Şirketimiz, Halka Arz izahnamesinde Havaalanı Operasyonları başlığı altında belirtildiği üzere verimlilik artırmaya yönelik girişimler çerçevesinde 1 Haziran 2013 tarihi itibariyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yer hizmetleri kapsamında bugüne kadar dışarıdan tedarik edilen misafir check in, uçağa kabul, kayıp ve hasarlı bagaj ve harekat koordinasyon hizmetlerini kendisi vermeye başlamıştır” ifadeleri kullanıldı.
 
Uzun süredir kendi yer hizmetlerini kendi vereceği konusunda çalışmalar yürüten Pegasus Havayolları, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Çelebi Hava Servisi ile nikah tazelemişti. 1 Haziran 2013’ten itibaren geçerli olmak üzere Pegasus Havayolları ile Çelebi Hava Servisi arasında 3 yıllık yer hizmetleri sözleşmesi imzalanırken Pegasus Havayolları, sürpriz bir kararla sözleşmeyi feshetti.
 
Çelebi, geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan açıklama şöyle duyurmuştu:
 
“Şirketimiz ile Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş ("Pegasus") arasında 30 Kasım 2011 tarihinde imzalanmış olan ve 31 Mayıs 2013 tarihine kadar geçerli olan Havaalanı Yer Hizmetleri Sözleşmesi, Şirketimiz ile Pegasus arasında mutabakata varılan kapsam çerçevesinde 22 Kasım 2012'de; taraflar arasındaki mevcut sözleşmenin bitiş tarihi olan 1 Haziran 2013'ten başlamak üzere 3 yıllığına uzatılmış olup, karşılıklı olarak fesih edilmediği sürece yeni sözleşme 1 yıl süreyle uzatılabilir.”
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim