• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Pegasus Havayolları pilotlarına zam yaptı

Pegasus Havayolları pilotlarına zam yaptı
Nisan ayında başlayacak uçucu ekip transfer yasağına günler kala elindeki pilotları kaybetmek istemeyen Pegasus Havayolları, kesenin ağzını açtı.

Havayolu şirketleri arasında son dönemde yaşanan pilot kapma savaşları pilotlara yaradı. Türk Hava Yolları başta olmak üzere diğer özel havayolu şirketleri, yabancı pilotların Türkiye’den ayrılmasından sonra pilot bulmakta bir hayli zorluk çekmeye başladı. 2016 yılında yaşanan kriz ve darbe girişimi sonrası yaklaşık 800 civarında yabancı pilotun Türkiye’yi terk etmesine ek olarak bazı Türk pilotların da daha iyi imkanlar sunmaları dolayısıyla körfez ülkelerine transfer olması Türkiye’deki havayolu şirketlerinde pilot sıkıntısı yaşanmasına yol açtı.

Özellikle kaptan pilot konusunda sıkıntı yaşayan şirketler, adeta kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Nisan ile Eylül ayları arasında havayolu şirketleri arasında uçuş ekiplerinin transferinin yasak olması nedeniyle bu ayı eksiksiz kapatmak isteyen şirketlerden Pegasus, pilotlarına zam yaptı. THY’nin toplu iş sözleşmesinden dolayı pilotlara ayrı olarak zam yapması mümkün olmadığı için özel havayolu şirketleri THY’den daha iyi imkanlar sunarak pilot transfer etmeye başladı. Başta Pegasus olmak üzere diğer özel havayolu şirketleri de THY’den çok sayıda pilot transfer etti.

PEGASUS’TA EN DÜŞÜK PİLOT MAAŞI NE KADAR OLDU?

Son zamlarla birlikte Türkiye’de pilotlara en yüksek maaşı veren şirket ünvanını Pegasus Havayolları aldı. Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, Pegasus Havayolları’nda geçen yıl en düşük pilot maaşı 10 bin 373 TL iken son zamlarla birlikte en düşük pilot maaşı 11 bin 825 TL’ye yükseldi. İkinci pilotlar için geçerli olan bu maaş kaptan pilotlar sözkonusu olduğunda neredeyse dört katına yükseliyor. Geçen yıl kaptan pilotuna en yüksek 34 bin 524 TL ödeyen Pegasus, 5 bin TL civarında zam yaparak maaşları 39 bin 327 TL’ye kadar çıkardı. Ortalama ayda 38 uçuş üzerinden değerlendirilen bu maaşlar, uçuş sayısının artmasına paralel olarak bir miktar daha artabiliyor.

pegasus_ücret.jpg

Kaynak: AirportHaber

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim