• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Pegasus, yere iniyor

Pegasus, yere iniyor
Yer hizmetleri operasyonunu tamamen devralmaya hazırlanan Pegasus Havayolları, operasyon için hazırlıklara başladı. Pegasus, bir çok pozisyon için eleman alacağını açıkladı.


Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus, kara tarafında verdiği yer hizmetlerini genişleterek hava tarafındaki operasyonu da devralma kararı aldı.

Halen Çelebi Hava Servisi’nden hizmet alan Pegasus Havayolları, sözleşme sona erdikten sonra operasyonun tamamını kendisi yürütecek.

Pegasus Havayolları’nın yer hizmetleri operasyonunda kullanacağı teknik ekipman tedarikine başladığı belirtilirken bir taraftan da operasyonu yürütecek personel arayışına girişti.

Bugün itibariyle kariyer sitelerine ilan veren Pegasus Havayolları, apron operasyonu için; atölye elektrik teknisyeni, atölye mekanik-hidrolik teknisyeni, atölye boyama teknisyeni, temizlik postabaşı, apron postabaşı, apron şefi, işçi (şut altı-apron-temizlik) operatör şoför, şut altı şefi, şut altı postabaşı, şut altı memuru, apron memuru ve atölye teknik memuru gibi pozisyonlara eleman alacağını duyurdu.

ÇELEBİ İLE 2016’YA KADAR UZATMIŞTI

Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) ile Pegasus, yürütmekte oldukları Havaalanı Yer Hizmetleri Sözleşmesi’ni 2013 yılında 3 yıl daha uzatma kararı almıştı. 1 Haziran 2013’te başlayacak yeni sözleşme ile ÇHS ve Pegasus, işbirliğini, 2016 yılı Haziran ayına kadar uzatmıştı.

MART AYINDA ÖN İZİN ALDI

Pegasus Havayolları, geçtiğimiz Mart ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı’ndan yer hizmetleri ruhsatı için ön izin almıştı. B tipi olarak adlandırılan bu ruhsata sahip havayolları sadece kendilerine yer hizmeti verebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim