• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Personel Servis Taşımacılığı Alanında Değişim Başladı

Personel Servis Taşımacılığı Alanında Değişim Başladı
Özellikle plaka tahdit taleplerinden sonra başlayan süreç bir hayli zorlu gittiğini söyleyebiliriz.

Hemen her sektörde olduğu gibi personel servis taşımacılığı alanında da bir çok yeni kriter getirilmekte. Özellikle plaka tahdit taleplerinden sonra başlayan süreç bir hayli zorlu gittiğini söyleyebiliriz. Yapılan yeni standartlara göre hizmet verecek firmanın öz malı aracı olması, buna orantılı olarak çalıştırılabilecek taşeron sayısında sınırlama olması, servis taşımacılığı yetki belgesi şartı aranması, iso 9001, iso 14001, Ohsas 18001 ve TSE belgelerine sahip olması gibi bir çok kriter getirildi.

 

Personel servis taşımacılığı aslında geçmişten bugüne her zaman hassasiyet isteyen bir hizmet dalı olmuştur. Çünkü özellikle can taşındığı için güvenlik önlemlerinin düzgün alınmış olması ve aynı şekilde organizasyonun düzgün yapılmış olması büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda yıllarını sektöre adamış ve yüksek tecrübelerle Türkiye’de bir çok marka değeri oluşmuş kurum ve kuruluşa hizmet veren Meva Turizm firmasından bahsetmek istiyoruz.

 

Meva Turizm Kimdir? Hakkında Kısaca Bilgiler…

 

Personel Taşımacılığı sektöründe 1997 yılından bugüne tüm bilgi ve deneyimlerini ortaya koyan meva turizm; 2009 yılının temmuz ayında sektöre giriş yapmıştır. Hali hazırda 50nin üzerinde araç filosu ile hizmet vererek, 80’den fazla kuruluşa personel servis taşımacılığı hizmeti verirken aynı şekilde birçok özel ve devlet okullarına taşımacılık hizmeti vermektedir. Hizmetleri hakkında daha detaylı bilgiye mevaturizm.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Personel Servis Taşımacılığı Hizmeti Neden Önemli?

 

Yaşadığımız koşullarda özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi metropol şehirlerin bilindiği gibi kalabalık olması ve bununla birlikte gelen trafik yoğunluğundan sebep bir çok aksaklıkları beraberinde getirmektedir. Bu aksamalar en fazla firma tarafına yansıdığı için iş kayıpları oluşmakta ve bu iş kayıpları beraberinde maddi kayıpları getirmektedir.

Artık personel taşımacılığı özellikle şirketler için lüks sınıfından ayrılıp tamamen ihtiyaç haline gelmiştir. Çünkü Personel servis taşımacılığı hizmeti alan bir firmanın saat konusunda ki planlaması düzgün olacağı gibi aynı şekilde çalışanlarında huzurla evlerine ve işlerine ulaşması sağlanabiliyor. Peki bu hizmetin alımı yapılırken hangi konularda dikkat edilmeli ve önerisinde bulunduğumuz Meva Turizm firması bu anlamda sizlere nasıl katkı yapacak detaylara girelim…

Servis Taşımacılığı Hizmeti Alımını Maddelerle Özetleyecek Olursak;

  • Personel Taşımacılığı firmaları içerisinde taşımacılık faaliyeti konusunda tecrübeli olup, otoriter referanslara sahip olması,

  • Firmanın yeteri kadar öz malı aracı olması. (Bu konu özellikle servis aksamaları yaşanmaması için önemli bir detaydır.)

  • Ticaret odası veya ilgili şoförler odası gibi herhangi bir oda kaydının olması,

  • Şirketinizin bulunduğu bölgede firmanın kendi bünyesinde barındırdığı deneyimli operasyon sorumlusunun olması.

  • Hizmet veren araçların yaş sınırı olması ve bu araçların yeni araçlardan olması.

Meva Turizm Güvenlik Önlemlerini Nasıl Alıyor?

 

En başta da söyledik, personel servis taşımacılığı yapan şirketin can taşıdığı bilincinde olması gerekir. Bu konuda bir çok firmaya örnek konumunda olan Meva Turizm, ilk güvenlik önlemini hizmet veren araçlardan başlatıyor. Hizmette kullanılan araçların 0 ila 5 yaş arasında olması arızalanma, yolda kalma gibi bir çok sorunu minimize ediyor. Araç içerisinde ki tüm koltuklarda emniyet kemerlerinin noksansız çalışması ve bunların kullanımı ile ilgili gerekli uyarıların görünür yerlerde olması firmanın konuda ki hassasiyetini fazlasıyla gözler önüne seriyor.

 

Diğer en önemli husus sigorta konusundur. Firmanın bu konu da hiçbir koşulda tavizi olmadığını söyleyebiliriz. Yaptığı tüm taşımacılık faaliyetlerinde personel ve öğrenci fark etmeksizin araçlarda ferdi kaza koltuk sigortası yapılıyor olması, tüm çalışanlarınızın ayrı ayrı sigortalanmış olması anlamına geliyor. Bu sigortanın ne işe yarayacağı konusunda bir fikriniz yoksa, kısaca şöyle izah edebiliriz; bu sigorta belirli teminatlar ile gerçekleştiriliyor. Bu teminat kapsamında olası bir trafik kazasında ağır veya hafif ayırt etmeksizin istenilen özel hastanede poliçe kapsamında tüm tedaviler ücretsiz yaptırılıyor.

 

Aynı zamanda anlaşmalı olduğu S.O.S acil ambulans hizmetleri ve özel hastane ve tıp merkezi anlaşmaları ile olası bir kaza durumunda hafif veya ağır fark etmeksizin tüm yaralanmalara karşı anında müdahale yapılabiliyor.

 

Çalışan Şoförlerin Nitelikleri

 

Hizmet veren çalışanlardan özellikle şoförlerin personel servis taşımacılığı sektöründe en az 5 yıllık deneyimli olması Meva Turizm için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca son yapılan değişikliğe göre şoförün www.ibb.gov.tr sitesinden alınmış şoför kartı olması, psikotenik, src gibi belgelere sahip olması zorunlu olduğu gibi birçok şoföre güvenli sürüş ve ileri defansif sürüş eğitimleri de aldırılarak konusunda uzman olmaları sağlanıyor.

 

Diğer taraftan alınan güvenlik önlemi, çalıştırılacak personelin seçilmiş olması. Personel seçimleri yapılırken, adli sicil kaydında yüz kızartıcı herhangi bir suçtan yargılanmamış olması büyük önem taşımaktadır. Aynı zaman da sağlık raporlarında şoförlük yapmaya engel bir durumun olmaması, alınan bu raporun tam teşekküllü bir hastane onayında olması diğer bir kriter olarak değerlendiriliyor.

Kişisel bakımlarına önem gösteren, günlük olarak sakal tıraşı, kılık kıyafet temizliği gibi dış görünümü düzgün gösterecek konularda hassasiyet gösteren kişilerden kadrosu oluşmaktadır.

 

 

 

Hizmette Kullanılan Araçların Özellikleri

 

Personel servis araçları yönetmeliğine göre son yapılan değişiklikte 10 yaş kısıtlaması getirilmektedir. Araçların eski olması, özellikle kış mevsiminde büyük sorunları beraberinde getirmektedir. Seyir halindeyken aracın arıza yapması, yolda kalması bir takım aksaklıklar yaşanmasını kaçınılmaz kılıyor. Buna önlem olarak Meva Turizm kendi araç filosunun dışında firmasında çalıştırdığı taşeron çalışanları 0 ila 5 yaş arasında ki araç sahiplerine çalışma da öncelik tanımaktadır.

 

Hizmet veren araçların büyük bir bölümü A sınıfı alanına giren Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter, Citroen Jumper gibi araçlardan oluşmaktadır. Aynı zamanda tüm araçlarda güvenlik ve konfor ilk plana alınmıştır. Araç içerisinde seyahat eden çalışanların rahat yolculuk yapabilmeleri adına tüm yapılması gerekenler eksiksiz olarak yapılmıştır. Bu sebeple araçların büyük bölümü fabrika çıkışından daha çok özel araç dizaynı yapan firmalar tarafından dizayn edilerek hem şık bir görünüm kazandırılmış hem de rahatlık ve konfor sağlanmıştır.

Bütün servis araçlarında GPS kullanımı zorunluluğu getiren Meva Turizm operasyonel takibi yaparken, aynı zamanda hizmet esnasında oluşabilecek tüm sorunların önlemini böylelikle almış oluyor.

 

Meva Turizm Personel Servis Taşımacılığı Hizmetinde Nasıl Bir Yol İzliyor?

 

İhtiyaçlarınıza yönelik taleplerinizi bildirdikten sonra, uygun araç kapasitesi belirlenerek güzergah çalışmaları yapılıyor. Yapılan rotasyon çalışmasında çalışanınızın servis aracına yürüme mesafesi, ilk binen yolcunun araç içerisinde geçirdiği süre gibi bir çok değerlendirmeler göz önüne alınıyor.

Firmanın kendi bünyesinde çalışan ilgili bölge sorumlusu detaylı adres analizi ile birlikte, uygun kapasitedeki aracın hizmet vermesine yönelik tüm çalışmaları gerçekleştiriyor.

Belirlenen güzergahların ve saatlerin dışına çıkmayarak kusursuz taşımacılık hizmeti veren meva turizm bütün bunları yaparken hizmet alımı yapan şirketin maddi giderlerini düşürmeye yönelik tüm aksiyonları eksiksiz olarak almaktadır.

 

Sizde şirketinize personel servis taşımacılığı hizmetini almayı düşünüyorsanız mutlaka meva turizm ile görüşmeden karar vermeyin diyoruz. Firmanın iletişim bilgileri aşağıdaki gibi olup, mevaturizm.com.tr adresinden taşımacılığa yönelik daha detaylı bilgilere ulaşabilir,0212 424 12 12 numaralı telefonla taleplerinizi iletebilirsiniz.

 

Sosyal Medya da Meva Turizm

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim