• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Petkim’den Petlim Limanı'na 900 milyon liralık takviye

Petkim’den Petlim Limanı'na 900 milyon liralık takviye
3 yıla yakın inşaatı süren ve Eylül ayında açılması plananlanan Petkim Konteyner Limanı projesinde kapalı taşıma sistemi ve yeni depolama alanından iskeleye kadar takviye yapılacak. Proje için 900 milyon TL harcanacak.

Nemrut Körfezi’nde liman yatırımlarına hız katan Petkim, limanı revize ediyor. Projede kapalı taşıma sistemi ve yeni depolama alanından iskeleye kadar takviye yapılacak. Proje için 900 milyon TL harcanacak. İzmir’de son dönemde hız kazanan özel liman yatırımları içerisinde yer alan Petkim Limanı kapasite arttırıyor.

Türkiye’nin lojistik üssü olma yolunda merkez haline getirilmek istenen İzmir’de özel liman girişimlerinin sayıları artmaya devam ediyor. Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’ye ait Aliağa Nemrut Körfezi’nde yer alan özel limanlar içinde bulunan limanda revizeye gidiliyor.

DOLGU ALANI KÜÇÜLÜYOR

1985 yılında kurulan liman alanında yapılacak revizyonda ilk olarak 2 milyon metreküplük dolgu miktarının revize edilerek, 800 bin metreküpe indirilecek ve 100 bin metrekare olarak planlanan dolgu alanı 40 bin metrekareye düşürülecek.

RIHTIM YERİNE İSKELE

Projede yer alan dolgu alanının doğu tarafında yapılması planlanan rıhtım yapısının yerine kazıklı sistem uygulanarak iskele inşa edilecek. İskelenin ucunda güvenli yanaşma ihtiyacının karşılanması amacıyla için her biri 100 metrekarelik iki bağlama dolfeni yapılacak. 

BUHAR ÜRETİM TESİSİ İÇİN DEPOLAMA SİLOSU

Bölgede 16 metreye kadar yapılması planlanan tarama işlemi eksi 20 metreye kadar genişletilecek. Öte yandan Socar Enerji A.Ş.’ye ait  Petkim Yeni Buhar Üretim Tesisi’nin ihtiyacı olan kömürün karşılanabilmesi için kapalı konveyör taşıma sistemi ve Petkim Tesisleri sahasında  her biri 100 bin tonluk 2 adet depolama silosu inşa edilecek. İnşanın ardından iskele üzerinden hem Petkim yatırımındaki sıvı yük ihtiyaçlarına yönelik tankerlerle sıvı yük elleçlemesi yapılacak.

Liman revizesi için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden onay gelirken ÇED süreci başlatıldı. Toplam 900 milyon TL harcanacak projenin iki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim