• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Pilatus PC-12 geceleri de ticari uçuş yapabilecek

Pilatus PC-12 geceleri de ticari uçuş yapabilecek
Avrupa Birliği’nin EASA operasyon kurallarını yeniden düzenlemesiyle Pilatus PC-12NG, ABD’den sonra Avrupa’da da yeni uçuş imkanlarına sahip oldu.

Pilatus’un tek motorlu turboprop modeli PC-12NG, Avrupa’da ticari uçuşlar için yeni imkanlar elde etti. Avrupa Birliği’nin 1 Mart 2017 tarihinde EASA operasyon kurallarındaki yeni düzenlemesiyle birlikte Pilatus PC-12NG, gece uçuşları ile birlikte IMC* koşullarda da havalanabilecek. Özellikle hava taksi, VIP, hava ambulans, kargo misyonlarının yanısıra, gözetleme ve haritalama gibi özel görevlerde de kullanılabilen çok yönlü uçak, bu düzenleme ile birlikte havacılık pazarına yeniden hareket katacak.

IFR altyapısına zaten sahip olan PC-12NG uçakları, bugün ABD’de 800’ün üzerinde ticari uçuş yapan bir filoya sahip. Pilatus PC-12NG, operatörlerin yeni düzenlenen kurallarda belirtilen operasyonel gereklilikleri yerine getirip, işletme şartlarının da revizyonu ile birlikte gece ve IMC koşullarında ticari uçuş yapabilecek.

AMAC Aerospace Turkey’in satış haklarını elinde bulundurduğu Pilatus PC-12NG, çok yönlülüğü ile dikkat çekiyor. Zorlu şartlarda asfalt veya toprak pistlere de iniş sağlayabilen uçak 6 – 8 yolcu için üst düzey konforlu koltukları, eşsiz kargo kapısı gibi özelliklerin yanı sıra medikal tahliye ve kargo gibi görevleri de üstlenebiliyor. Pilatus PC-12NG maliyet konusunda da rakiplerinden en az yüzde 30 ile 40 düşük rakamlarla hizmet veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim