• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Pilot havadayken "Tutunun" anonsu yaptı!

Pilot havadayken "Tutunun" anonsu yaptı!
Geçen hafta inişte büyük tehlike atlatan US Airways uçağının 34 yolcusundan biri olan merhum gazeteci Esen Ünür’ün oğlu Sinan Ünür, uçuşta yaşananları anlattı.
Ünür’ün anlattığına göre gövdesi üzerine inen uçaktan kurtulanlara 500 dolarlık teselli kuponu verildi. ABD’nin Newark kentinde geçen hafta 34 yolcusuyla büyük tehlike atan US Airways uçağında Hürriyet’in eski Washington Temsilcisi merhum Esen Ünür’ün oğlu Sinan Ünür de (43) vardı. Philadelphia-Newark seferinin tamamlayıp inişe geçtiği sırada iniş takımları çalışmayan Dash 8-100 tipi pervaneli yolcu uçağının arızası havada giderilemedi. Uçak, Newark havaalanı ekiplerinin köpükle örttüğü piste gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kaldı.
 
ABD’de ekonomi danışmanlığı yapan Sinan Ünür, yaşadıklarını anlattı: “Ben en arkada pencere kenarında oturuyordum. Newark’a yaklaşırken sol motorun altında iniş takımı kapakları açıldı. Uzaktan, sağ taraftan, iniş takımlarının kilitlenme sesi geldi. Ama sol takım hâlâ inmemişti. Pas geçtik. Pilot, iniş takımlarını çekti, tekrar indirdi ama sol takım yine inmedi. Bir şeyler ters gidiyordu.”
 
PİLOTTAN ANONS: TUTUNUN
 
“Pilot, yaklaşık 65 metre yükseklikte ‘Tutunun’ anonsu yaptı. Sanırım o arada motorları da kesti. Süzülerek piste doğru yaklaşıyorduk. Acil iniş pozisyonuna geçtik. Kısa bir süre sonra bizim taraftan uçağın altı pistle temas etti. Bayağı gürültü çıkardı. Aşırı sürtünmeden dolayı dışarısı gün gibi aydınlandı. Sonra gövdenin ön tarafları temas etti. Bir süre sürüklendikten sonra uçak durdu. Uçağın içi yakıcı, kimyasal bir dumanla doldu. Kapıdan sırayla indik. Herkes duman yüzünden nefes almakta zorluk çekiyordu. Otobüsle terminale gittik. Ertesi gün US Airways’ten telefon ve e-mail ile bilet ücretimizin iade edileceğini ve 500 dolar kupon alacağımızı haber verdiler. Tabii bu kuponu yine bir başka US Airways uçuşunda kullanmak şartıyla.”
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim