• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Pilotların en çok korktuğu havalimanları

Pilotların en çok korktuğu havalimanları
Hava ulaşımının yaygın bir hale geldiği günümüzde coğrafi koşullar nedeniyle inanılması zor yerlere kurulan bazı havalimanları pilot ve yolcuların korkulu rüyası oluyor.

Pilot ve yolcuların en korktuğu havalimanları

Hava ulaşımının yaygın bir hale geldiği günümüzde coğrafi koşullar nedeniyle inanılması zor yerlere kurulan bazı havalimanları pilot ve yolcuların korkulu rüyası oluyor.

Uçakla yolculuk dünyanın en hızlı ve konforlu ulaşım biçimi olarak liderliği hiçbir toplu taşıma aracına kaptırmıyor. Turizmin dünya genelinde gelişmesiyle hava ulaşımına rağbet de arttı. Ancak dünyada öyle havalimanları var ki bırakın uçak fobisi olanları her yolcuyu ürkütebilecek nitelikte...

1. Karayipler St. Martin Adası Prenses Juliana Uluslararası Havaalanı: Karayipler'deki St. Martin Adası'nın Hollanda'ya ait kısmında bulunmakta. Sadece 2 bin 180 metre olan pisti ve büyük jetlerin plajda güneşlenenlerin 30 hatta 20 metre üstünden inmesiyle ünlü. Şimdiye kadar büyük çaplı kaza olmadı.

2. Fransa Courchevel Havalimanı: Fransa Alpleri'ndeki bir kayak merkezinde bulunuyor. Pist sadece 525 metre. Uçakların birçoğu ancak pistin sonundaki eğimli bölgede yavaşlayıp durabiliyor. Uçaklar kalkmak için eğimli pistte hızlanmak zorunda.

3. İspanya Yarımadası Cebelitarık Havalimanı: İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edilen Cebelitarık Havalimanı hem İngiltere Hava Kuvvetleri tarafından, hem de ticari uçuşlar için kullanılıyor. Cebelitarık'ın, en yoğun trafiğinin aktığı Winston Churchill Bulvarı da, havaalanının pistini ikiye bölüyor.

4. Nepal Tenzing-Hillary Havalimanı: 2 bin 900 metre rakımdaki havalimanı Nepal'in Lukla kentinde. Pistin bir tarafında bir dağ, öteki tarafında da uçurum var. Everest'e çıkmak isteyen dağcılar buraya iniyor.

5. Tayland Don Muang Uluslararası Havalimanı: Uzaktan oldukça normal görünüyor. Ancak yakından bakınca, iki pistin ortasındaki golf sahası belli oluyor. Golf toplarının kaçtığı yerlerden bazıları, siviller için yasak bölge.



6. Antarktika Buz Pisti: Antarktika'daki McMurdo İstasyonu'nu besleyen üç pisten biri olan Buz Pisti, adından da belli olduğu gibi sürekli düzleştirilen buz ve kardan oluşuyor. Pistin uçsuz bucaksız olması en büyük uçakların buraya inmesine izin veriyor. Tehlike, buzun çatlaması ve uçağın kara saplanmasında.



7. Hollanda Antilleri Juancho E. Yrausquin Havalimanı: Antiller'de bulunan cennet gibi bir adaya gitmeyi kim istemez? Belki de, 400 metrelik bu yamaçtaki piste inmek istemeyenler.



8. Brezilya Sao Paulo Congonhas Havaalimanı: Congonhas'ın şehir merkezinde olan bu havalimanından pilotlar şikâyetçi. Sesli ortam inişi zorlaştırıyor.



9. Portekiz Madeira Uluslararası Havalimanı: Portekiz açıklarında küçük bir ada olan Madeira'nın havaalanı 200 sütunla destekli 2 bin 700 metrelik bir viyadük gibi.



10. Japonya Osaka Havalimanı: Osaka Körfezi'nin yaklaşık 5 kilometre açığındaki bu havalimanının yapımı 1994'te tamamlandı. Havaalanına vapur, araba veya tren yoluyla gidilebiliyor. Uzaydan görülebilen havalimanını küresel ısınma tehdit ediyor. Bu nedenle 50 yıl içinde sular altında kalabilir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim