• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Postal ve kasklar neden sağlam kaldı?

Postal ve kasklar neden sağlam kaldı?
Uçağın parçalarının ve pilotlara ait bulunan eşyaların fotoğraflarının yayınmanmasıyla yeni bir tartışmanın da fitili ateşlenmiş oldu.

Postal ve kasklar neden sağlam kaldı?

Uçağın parçalarının ve pilotlara ait bulunan eşyaların fotoğraflarının yayınmanmasıyla yeni bir tartışmanın da fitili ateşlenmiş oldu.

Pilotlara ait kask ve botların sapa sağlam çıkması pilotların nasıl öldüğü, uçak yüzlerce parçaya ayrılmışken, bu parçaların nasıl bu kadar sağlam kaldığı soru işareti oldu.

Genelkurmay Başkanlığı Suriye tarafından uluslararası sularda düşürülen keşif uçağının enkazına ulaşıldığını ve şehit pilotların naaşlarının Malatya’ya gönderildiğini açıkladı. Uzmanlar pilotların bedenlerinin su altında 12 gün süreyle kalmış olması nedeniyle otopsinin sağlıklı sonuç vermeyeceği yönünde görüş belirtti.

ATASOY: PİLOTLARA OTOPSİ YAPILMASI GEREK

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr Sevil Atasoy ise uçağın nasıl ve ne ile düşürüldüğünün yanıtlarından bazılarının şehit pilotların bedeninde saklı olduğunu söyledi. Atasoy naaşların soğuk zincirde bir adli tıp morguna nakledilmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Atasoy konu hakkında şöyle konuştu: "Uçağımızın nasıl ve ne ile düşürüldüğünün, uçakta neler yaşandığının yanıtlarından bazıları pilotlarımızın bedeninde saklı. Bu yüzden zor olmakla birlikte otopsinin mutlaka yapılması gerek. Soğuk ve derin suda normal çürüme sürecinin yavaşlayacağı, uzun süre su altında kalmada bedenin şaşırtacak ölçüde korunmuş biçimde kalabileceği, hele cilt altında adiposer oluşmuşsa, (lipitlerin hidroliz ve hidrojenlenmesi) bunun çürümeye karşı özellikle koruyucu etkisi bulunduğu unutulmamalı."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim